![]() |
Beşamel Soslu Kırmızı Etli Rulo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu Kırmızı Etli Rulo![]() MALZEMELER 6 adet hazır lavaş ekmeği (tortilla olarak satılan) ya da ev yapımı krep 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım su bardağı ılık su 6 dilim kaşar peyniri(dilerseniz kaşar peyniri rendesi) Beşamel sos için: 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un ¾ su bardağı süt Harcı için: 500 gram dana kuşbaşı 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet çarliston biber 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe göre diğer baharatlar ![]() HAZIRLANIŞI Öncelikle kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave edip 25 dakika pişirelim ![]() Bu işlemi normal tencerede de yapabilirsiniz, etin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirebilirsiniz ancak çok uzun sürer ![]() Daha sonra soğanları küp küp doğrayalım,biberleri de küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım ![]() Salçaları, baharatları, küp küp doğranmış domatesleri (kabuğu soyulmuş) ve eti ilave edip arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirelim ![]() Lavaşın kenarına yakın bir şekilde bu harcımızdan koyalım ve rulo şeklinde çok sıkı olmadan saralım ![]() Tüm lavaşları bu şekilde hazırladıktan sonra bir fırın kabına dizelim ![]() Bu arada beşamel sosumuzu hazırlayalım ![]() Bir tencereye tereyağı koyup eridikten sonra unu ilave edelim ve unun rengi değişene kadar kavuralım ![]() Daha sonra topaklanmamasına dikkat ederek sürekli karıştırarak azar azar sütü ilave edelim ![]() Eğer kıvamı koyu olursa bir miktar daha süt ekleyebilirsiniz ![]() Sosu kaynayınca ocaktan alalım ![]() Diğer tarafta yarım su bardağı ılık suyun içinde salçayı çözünderelim ve ruloların üzerine gezdirelim ![]() Hazırladığımız beşamel sosu da ruloların üzerine paylaştırıp her bir rulonun üzerine 1 dilim kaşar peyniri koyalım ve 200 C fırında 15 dakika pişirelim ![]() Sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|