![]() |
Sadrazam Kayiği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadrazam Kayiği![]() Malzemeler; 5 kabak 2 domates 1 büyük kuru soğan 200 gr ![]() 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Pul biber Karabiber Tuz Sosu için; 1 su bardağı süt 1 kaşık tereyağı 1 kaşık un Tuz Kaşar peyniri Hazırlanışı; Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün ![]() Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın ![]() Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun ![]() Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun ![]() ![]() Beşamel sos; Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin ![]() Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|