![]() |
Bıldırcın Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın GüveçMALZEMELER 10 ad ![]() 5 diş sarımsak 3 ad ![]() 6 ad ![]() 4 ad ![]() kırmızı pul biber-tuz-kara biber 50 gr margarin 1 ad ![]() TARİF Bıldırcınların itina ile tüyleri yolunur, temizlenir, tütsülenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() güveç, önceden hazırlanmış odun ateşinde boş olarak 3-4 dakika ısıtılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kavrulmuş sarımsak ve soğanları boş bir kaba çıkarırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kesilmiş domateslerin hepsi taban gözükmiyecek şekilde yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Güveç in tabanına döşenen salam gibi kesilmiş domatesler; güveç ilk pişerken bıldırcınların yanmaması içindir ![]() ![]() ![]() Bir bardaktan fazla su ilave etmememizin sebebi güveç in içindeki malzemelerin kendi suyunu salmasındandır ![]() ![]() ![]() ![]() İsteyenler bir yemek kaşığı domates sosu ilave edebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|