Çilek Soslu Prenses Tatlisi* |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Soslu Prenses Tatlisi*Malzemeler: 1litre sut 4 tepeleme yemek kasigi un 1 su bardagi toz seker 1paket vanilya 1 limon kabugu rendesi( portakal kabuguda olabilir) 125gram tereyagi (margarinde olabilir) Sos icin : 500 gram cilek bir cay fincani toz seker Yapilisi: bir tencereye sutu unu ve sekeri koyup karistiralim unlar eriyene kadar ocaga alalim , karistirarak pisirelimkaynadiktan sonra ocaktan alip tenceremizin icine 125 gram tereyagini (margarinde olabilir) koyupp mikserin hizli devirinde cirpalim, vanilya ve limon kabugunu (ben portakal kabugu rendesi koydum) bu karisimin icine koyalim yaklasik 20- 25 dakika cirpalim borcam tepsisini islatalim ve bu karisimi bosaltalimve sogumaya birakalim Sosun hazirlanmasi: 500gram cilegimizi yikayip ayiklayalim kurtup blendira koyalim icersine bir cay fincani sekeri koyup blamac haline gelene kadar ezelim taatlimizi servise sunmak icin dilimleyelim ve cilek sosumuzla servis yapalim nane yapraklariylada susulemeyi unutmayalim afiyetler olsun |
|