![]() |
Mantarli Alabalik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarli Alabalik500 gr alabalık flatosu (temizlenmiş, ayıklanmış, ykanmış) 1 limonun suyu 90 gr (3/4 su bardağı) un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı biberle karıştırılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 250 gr mantar (silinip, ince dilimlenmiş) 1/2 su bardağı su 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) ![]() Alabalık flatolarını orta boy bir kaseye koyup, üstlerine limon suyunu dökerek, bir kenarda 5 dakika bekletiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan ve mantarları yeniden tavaya koyup krema, tuz ve biberi ekledikten sonra 2 dakika daha, krema iyice ısınıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|