Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pabuç, topu

Pabuç Topu..

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pabuç Topu..







Pabuç Topu

Hamurunun Malzemesi:
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • su
İç Malzemesi:
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • tuz,
  • karabiber
Üzerine;
  • 100 gr Margarin yada Tereyağ
Yapılışı:[*]Önce kabın içine unu koy, ortasını havuz gibi aç yumurta, tuzu kat bir elinle yavaş yavaş karıştırırken, bir yandan da su ilave et Suyunu katarken dikkatli ol hamur çok yumuşak olmayacak Kulak memesi yumuşaklığında olacak Hamurun kaptan iyice kurtulması lazım, güzel bir hamur elde etmek için 10 dk kadar yoğurun En sonunda bir topalak olacak[*]İç malzemesini de ayrı bir kapta bu arada hazırla Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz , karabiberi karıştırın[*]Hamuru eğer bu büyüklükteki yumakla açarım derseniz 1 kerede merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın Yada hamuru 2’ye böl Bu şekilde merdaneyle 2-3mm kalınlığında aç[*]6x6 mm kareler kes Her bir karenin ortasına fındıktan biraz büyükiç koy Üçgen olacak şekilde kapat Kenarlarını iyi kapatmalısın yoksa pişerken açılabilir Biz ayrıca bir muskanın içerisin demir para saklıyoruz Tabii önce güzelce yıkayarak Günün şanslısı kim diye[*]Tencerede kaynamakta olan bol suyun içine 2 grup halinde salıyoruzSuya önceden tuz katılır Pişen pabuç topları suyun yüzeyine çıkıyor Pişenleri genişce bir tepsiye alın[*]Ayrı bir yerde margarin yada tereyağını eritin Pabuç toplarının üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Pabuç Topu..

Eski 11-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pabuç Topu..







Malzemeler:
1 demet roka
4 yemek kaşığı mısır (konserve)
6-7 dal yeşil sogan
1 adet salatalık
3-4 yaprak marul
1 adet kuru sogan
2 küçük kutu ton balığı (konserve)
Üzerini süsleyecek kadar zeytin ve mısır
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
yeterince tuz ve zeytinyagı
Yapılışı:
Tüm malzemeler yıkanıp dogranır Üzerini süsleyecek kadar mısır bir kenara ayrılır
Ton balığı haric tüm salata malzemeleri, yag, tuz, nar ekşisi, limonsuyu ilave edilip karıştırılır
Servis tabağına aktarılır Ton balığı salatanın üzerine konur Mısır ve zeytin ile süslenerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.