![]() |
Fırında Patatesli Kuzu.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patatesli Kuzu..# 600 gr kuzu kuşbaşı # 300 gr mantar # 4-5 patates # 2 diş sarımsak # 1 çay kaşığı kekik # 1 kahve fincanı et suyu # 45 gr margarin # Tuz, karabiber ![]() Hazırlanışı * Mantarları temizleyip dilimleyin ![]() ![]() * İki kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() * Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin ![]() * Fırın kalıbını yağlayıp dibini patates dilimlerinin yarısıyla kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin ve 35-40 dakika pişirin ![]() ![]() Detaylar Zorluk Derecesi : 3 / 5 Kişi Sayısı : 7 Hazırlama Süresi : 15 dk ![]() Pişirme Süresi : 40 dk ![]() Mutfak : Türk Mutfağı Kategori : Et Yemekleri |
![]() |
![]() |
|