Marul Yaprağına Sarılmış Tay Usulü Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marul Yaprağına Sarılmış Tay Usulü Biftek![]() Malzemeler (2KİŞİLİK) 1/3 kg dana bonfile1 yemek kaşığı acılı sos 1 adet ince dilimlenmiş yeşil biber 2 yemek kaşığı balık sosu 1/2 kg ince dilimlenmiş kırmızı soğan1 adet soyulmuş ve ince dilimlenmiş havuç 2 adet dilimlenmiş misket limonu 1/2 doğranmış taze kişniş 1 adet yapraklarına ayrılmış marul Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1-Izgaranızı yüksek ısıda beş dakika süreyle ısıtın Etinizi istediğiniz şekilde tuz ve karabiberle terbiyeledikten sonra ızgaraya koyun Dört dakika boyunca etin her iki tarafı pişinceye kadar ızgarada tutun Ardından beş dakika eti dinlenmeye bırakın![]() 2-Küçük bir kapta acılı sosu, balık sosunu ve bir misket limonun suyunun yarısını düşük ısıda karıştırın Hazırlamış olduğunuz sıcak sosun bir kısmını ince dilimlere ayırdığınız etinizin üzerine dökün![]() 3-Bir marul yaprağı arasına yerleştirdiğiniz etinizin üzerine dilimlenmiş biberleri, kırmızı soğan halkalarını, taze kişnişi, kalan sosu ve limon suyunu ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz Dilerseniz marul yapraklarını, tortilla yaprakları gibi etleri dürüm yapmakta da kullanabilirsiniz
|
|
|
|