Fındık Krokanlı Çikolata Mus |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Krokanlı Çikolata MusGerekli Malzemeler 80 gr bitter çikolata 100 ml krema 2 yumurta 150 gr krem şanti 5 yemek kaşığı karamel şurubu 3/4 su bardağı tozşeker 150 gr fındık Hazırlanışı Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin Ocaktan alıp 2 yumurta sarısını karıştırarak çikolataya yedirin Yumurta aklarını mikserle çırpıp kar haline getirin Karışıma ekleyin ve fazla karıştırmadan kaşıkla alt üst edip bırakın Karışımı minik bardakların yarısına kadar doldurun Kremşantiye karamel şurubunu ilave edip karıştırın ve ikinci kat olarak bardaklara doldurun Tozşekeri yanmaz tavada hiç karıştırmadan açık renk bir karamel haline gelinceye kadar eritin Sıcakken yağlı kağıda yaydığınız fıdıkların üzerine boşaltın ve soğumasını bekleyin Karamelli fındıklar soğuyunca bir kısmını elinizle kırarak parçalayın Bardaklara paylaştırın Artan fındıklarıda kırarak süslemek için kullanabilirsiniz |
|