Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bolonez, lazanya, soslu

Bolonez Soslu Lazanya

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bolonez Soslu Lazanya

MALZEMELER
10 adet lazanya
40 gr tereyağ
40 gr parmesan peyniri (normal kaşar peynir kullandım)
800 gr süt
40 gr un
küçük hindistan cevizi (kutuda arzuya göre yazıyor, ben kullanmadım)
1 kuru soğan
300 gr kıyma
4 domates
2 havuç
3 diş sarımsak (ben kullanmadım)
tuz
YAPILIŞI
Beşamel sos için; tereyağ eritilir ve içine un ilave edilir Topaklaşmanın önlenmesi için sürekli karıştırılarak süt ilave edilir Tuz ve hindistan cevizi eklenip kaynatılır
Kıymalı sos için; soğan ince ince doğranır veya benim yaptığım gibi rendelenir Soğan sıvıyağda kavrulur Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç da ileve edilip biraz daha kavrulur Kıyma da eklenip orta ateşte kavurma işlemine devam edilir Kıyma kavrulduktan sonra küp küp kesilmiş domates ve sarımsak ilave edilir Tuz serpilip ara sıra karıştırmak suretiyle, tencerenin kapağı kapatılarak domatesler pişene kadar beklenir
Fırın kabı yağlanıp, kıymalı sostan biraz dökülür, üzerine beşamel sostan da dökülüp bir kat lazanya döşenir Üzerine yine kıyma+beşamel sos dökülüp, lazanya serilir ve en üstte sos kalacak şekilde lazanya bitene kadar kat kat devam edilir En üzerine peynir rendesi serpilip, 200-220 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com