![]() |
Yoğurtlu Kabak Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kabak Sarması![]() Malzemeler, 3 adet kabak 1 kâse yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 2 diş sarımsak (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Kabakların kabuğunu alacalı olarak soyun ![]() Kalın şeritler halinde dilimleyin ![]() Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ![]() Kabakları önlü arkalı kızartın ![]() Tuzunu ilave edip düz bir tabağa alın ![]() Yoğurt, mayonez, dereotu ve sarımsak rendesini karıştırın ![]() Kabak dilimlerine bıçak yardımıyla yoğurtlu harç sürün ![]() Rulo şeklinde sarıp kürdan takarak sabitleyin ![]() Tüm kabaklar ve harç bitene kadar işlemi tekrar edin ![]() Soğuk olarak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|