![]() |
Pazılı Tavuk Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Tavuk Sarması![]() Malzemeler: 6 adet tavuk göğüs eti (Tavuk fileto da kullanabilirsiniz ![]() 6 adet büyük boy pazı yaprağı (yırtık ya da sararmış olmamalı) Sos için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tepeleme çay kaşığı un 4 su bardağı ılık tavuk ya da et suyu 1 çay kaşığı tuz, karabiber İç harcı için: 1 adet orta boy kırmızı çarliston biber (salçalık biber de denir) 150-200 gram rendelenmiş taze kaşar Yapılışı: Tavuk göğüs etlerini döverek yarım santimden de ince hale getirin ![]() Bu işlemi eti, temiz buzdolabı poşetinin arasına koyup et döveceği ya da çekiçle üzerine vurarak da yapabilirsiniz ![]() İyice incelttiğiniz etlerin üzerine tuz ve karabiber serpip kenarda bekletin ![]() Diğer taraftan, pazı yapraklarının saplarını kesip kaynayan tuzlu suda 1 dakika kadar bekletin ve sudan çıkardıktan sonra süzün ![]() Saplarını ise incecik doğrayıp derin bir kaba aktarın ![]() Kırmızı dolmalık biberi tavla zarı formunda küp küp dilimleyip doğranmış pazı yapraklarının üzerine ekleyin ![]() Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip karıştırın ![]() Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp üzerine hemen unu ekledikten sonra, orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, un sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun ![]() Ilık haldeki tavuk ya da et suyunu da azar azar ilave edip sos kaynayıncaya kadar karıştırın ![]() Sos kaynamaya başlayınca tuz, karabiber, kekik ve fesleğeni serpip ocaktan alın ![]() Son olarak, yumuşamış pazı yapraklarını tezgaha serip üzerlerine dövülmüş tavuk etlerini yayın ![]() Hazırladığınız kırmızı biberli peynirli harçtan üzerlerine ikişer yemek kaşığı kadar koyup sıkıca sararak rulo yapın ![]() Ruloların pişerken açılmaması için iki ucundan kürdanla tutturun ![]() Tavuk sarmalarını, tencerede beklemekte olan sosun içine yan yana sıralayın ![]() Tencerenin kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ![]() Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun ![]() Özellikle hafif yiyen, rejim yapan misafirleriniz için ideal olan çok şık bir ikramdır ![]() |
![]() |
![]() |
|