Açma Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açma Yapılışı![]() Malzemeler Hamur: 1 paket Mayalı Un 50 g yumuşak margarin 1 yumurta 3 çay bardağı ılık süt Araya sürmek için: 100 g yumuşak margarin Üzeri için: 1 yumurta sarısı Susam Çörek otu Tarif Un ve mayayı karıştırın ![]() Yumurta, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak yumuşak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun ![]() Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin ![]() Süre sonunda hamuru bir kez daha yoğurup 8 eşit parçaya ayırın ![]() Bu parçaları 20 cm çapında yuvarlak açın ![]() Üzerlerine birer tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapın ![]() Rulonun iki ucundan tutarak ve farklı yönlere çevirerek burun ![]() Daha sonra iki ucu birleştirip hamura halka şekli verin ![]() Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerini kapatarak 30 dakika bekletin ![]() Bekletme sonrası üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpip pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış )Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakikaFırından çıkarınca üzerine tepsi örtün ![]() Sıcak veya soğuk servis yapın |
|
|
|