Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doŁмαŁαr

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Ayva Dolması

Malzemeler
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz

Hazırlanışı
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın Kararmamaları için limon suyu ile ovun

Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun
Eti ekleyip karıştırın Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin
10 dakika daha pişirip ateşten alın

Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan pay edin ve düz bir tencereye yerleştirin

Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede çırparak sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın
Ayvaların üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kaynamaya bırakın
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek 30dk kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Biber Dolması

Malzemeler
3adet çarliston biber,
3adet dolmalık kırmızıbiber,
6adet dolmalık biber,
1bardak bulgur,
1bardak zeytinyağı,
1bardak sıcak su,
2adet domates,
2adet soğan,
1tatlı kaşığı kuş üzümü,
1tatlı kaşığı şeker,
tuz-karabiber,
yenibahar

Hazırlanışı
Biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizleyin
Bulguru yıkayın, domates ve soğanı doğrayın
Soğanı kavurun süzdüğünüz bulguru katıp karıştırın
Domatesi, kuş üzümünü, şekeri ve baharatını ilave edin
Bu harcı biberlerin içine doldurup kestiğiniz kapaklarla ağızlarını kapatın
Tencereye dizip 1bardak sıcak suyu katın, orta ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bulgurlu Dolma

Malzemeler
8 adet kırmızı biber
1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çorba kasesi su
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın
Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır
Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun
Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin
İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin
İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin
Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin
Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin
Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir
Yoğurtla yiyin

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bulgurlu Karışık Dolma

Malzemeler
5adet domates
2adet patlıcan
5adet dolmalık biber
2adet taze soğan
2adet yeşilbiber
1çay bardağı sıvıyağ
1bardak bulgur
1bardak sıcak su
tuz
yenibahar

Hazırlanışı
Bulguru yıkayıp ıslatın
Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin
Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun
Dolmalık biberleri temizleyin
Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin
Domates içlerini ve baharatı katın
Bulguru ekleyerek iyice karıştırın
1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin
Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bulgurlu Lahana Dolması

Malzemeler
1adet lahana,
1bardak ince bulgur,
1adet soğan,
2kaşık salça,
5bardak su,
1fincan sıvıyağ,
1adet limon,
tuz

Hazırlanışı
Bulguru yıkayıp sıcak suda bekletin Lah*****n yapraklarını haşlayın
Soğanı doğrayın, sonra bulgur ve salçayla karıştırın
Bu içi lahana yapraklarına sarıp tencereye dizin
Üzerine sıvıyağı gezdirin, suyu ekleyip kısık ateşte 40dk pişirin
Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bulgurlu Pazı Sarması

Malzemeler
1 demet pazı
1 bardak ince bulgur
2 yemek kaşığı un
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
Üzeri için 2 bardak yoğurt
4 adet sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı
Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın;
sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin
1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin
Üzerine ince rendelenmiş soğan, baharat ve 2 kaşık unu ilave edin
Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın

Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın
Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın
Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın
Suyunu süzüp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün
Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bulgurlu Yaprak Dolması

Malzemeler
500gr asma yaprağı,
2bardak bulgur,
3adet kuru soğan,
1adet taze soğan,
1adet domates,
1bardak sıvıyağ,
3,5bardak sıcak su,
1tatlı kaşığı şeker,
1tatlı kaşığı dolmalık fıstık,
tuz-karabiber,
yenibahar

Hazırlanışı
Bulguru yıkayıp süzün
Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun
Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın
2bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin
Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3kaşık sıvıyağ ve 1,5bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bürüksel Lahana Dolması

Malzemeler
800gr bürüksel lahanası,
300gr kiraz domates,
150gr kıyma,
2adet soğan,
1kaşık salça,
1fincan pirinç,
½ bardak sıvıyağ,
1bardak sıcak su,
tuz-karabiber

Hazırlanışı
Lahanaları temizleyip sap kısımlarından kesin ve içlerini oyun
Soğanları doğrayın; kıyma, salça, pirinç, baharat, 1kaşık su ve 2kaşık yağ ile karıştırın
Bu harcı lahanaların içine doldurun
Düz bir tencereye yan yana dizin
Kalan yağı üzerine gezdirip suyu katın orta ateşte 15dk pişirip domatesleri atın ve 5dk kadar da kısık ateşte pişirin
20dk içinde hazır olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bütün Lahana Dolması

Malzemeler
1 ufak lahana
1kg kuşbaşı et
1adet soğan
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
su
tuz

Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler
Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun
Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun
Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın
Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın
Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.