Çorbalar |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarDomates Çorbası 5 adet domates 5 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi tuz Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edinrendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırı5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin 5 dakika kadar kaynatıp kapatın Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin Afiyet olsun |
Çorbalar |
11-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarAyran Çorbası (Ayran Aşı) Gene doğuda çok yapılan bir çorbadır 1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin Soğuk servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarMalzemeler: (4 Kişilik) 300 gr brokoli 1 soğan 1 çorba kaşığı margarin 600 ml et suyu 2 dilim tost ekmeği 2 tatlı kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sıvıyağ 4 çorba kaşığı süt kreması Tuz Karabiber Hazırlama Süresi 20 dakika 1 Porsiyon = 170 kalori Nasıl Hazırlanır: 1 Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırın Dondurulmuş brokoli kullanıyorsanız açılmasını bekleyin ve küçük parçalar halinde doğrayın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın 2 Büyük ve derin bir tencerede margarini eritin Soğanı tencerede kavurun Ardından brokoli ve et suyunu ekleyin Karışımı kaynatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin 3 Tost ekmeklerini, her iki yüzüne salça sürüp küçük küpler halinde doğrayın Sıvıyağı bir tavada kızdırıp ekmek küplerini kızartın 4 Çorbanın içinden bir kaç brokoli tanesini alıp geri kalanını püre haline getirin Çorbayı tekrar tencereye alıp ısıtın Süt kremasını ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın Çorbayı servis tabaklarına alıp ekmek kıtırları ve ayırdığınız brokoli taneleri ile süsleyip servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarGüneş çorbası Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın Kendi suyu ile 10 dakika pişirin Kabuklarını sıyırıp alın Robotta püre haline getirin Tavuk bulyonu ılık suda eritin Salçayı püre domatesle ezip, bulyonlu suya ilave edin Yağda unu pembeleştirin Pembeleşen unu ateşten alın Domates suyunu yavaş yavaş, pembeleşen una yedirin Tekrar ateşe koyup, karıştıra karıştıra 15 dakika kaynatın Yumurta ile sütü çırpın Kaynayan karışıma yavaş yavaş ilave edin Bir taşım daha kaynatıp, maydanoz yapraklarını üzerine serperek servis yapın 6 kişilik * 1 kg domates * 2 su bardağı su (ılık) * 1 tablet tavuk bulyon * 1 çorba kaşığı salça * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 2 adet yumurta sarısı * 2 su bardağı süt * 1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış) * Tuz |
Çorbalar |
11-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarMANTAR CORBASI Süre 30 dk Kaç Kişilik 4 Malzemeler 1 Adet orta boy soğan 15 Çorba kaşığı margarin 200 gr dilimlenmiş mantar 4 Su bardağı et suyu 2 Çorba kaşığı un 1 Çay kaşığı pirinç 1 Çay bardağı krema 1 Demet maydanoz Hazırlanışı Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte pembeleştirin Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya bırakın Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın Servis yaparken çok ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın AFIYET OLSUN!!! |
Çorbalar |
11-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarBrüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik) Malzemeler: 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç 1 Adet Orta Boy Patates 150 gr Brüksel Lahanası 6 Su Bardağı Su 3-4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu HAZIRLANIŞI : Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım 6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir[/b] |
Çorbalar |
11-29-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarKış Çorbası Malzemeler: 2 Soğan 1 Patates 1 Havuç 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Un 1 Çay Kaşığı Köri 5 Su Bardağı Et Suyu 1 Çay Kaşığı Limon Suyu 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Soğanları soyup ince ince kıyın Patates ve havucu soyup yıkayın Küçük küpler halinde doğrayın Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin Tencereye alıp tekrar ısıtın Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarISPANAK ÇORBASI (4-5 kişilik) • 450 g kadar ıspanak; ben dondurulmuş kullandım; pişirme öncesi çözündürdüm • 1 kuru soğan • 1 yemek kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı krema • 1 yemek kaşığı un • 2,5 su bardağı süt • Tuz 1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun 2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun 3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın 4) Sıcak servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarMalzemeler: Köfte için: 250gr kıyma 1 kuru soğan, rendelenmiş tuz karabiber Köfteleri kızartmak için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Çorba için: 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut yarım su bardağı pirinç yarım kg yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı un, silme Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanması: Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın Tavayı sallayarak köfteleri kızartın Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin Tuzunu ayarlayın Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın Naneyi ekleyin Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarEZME SEBZE ÇORBASI MALZEMELER 6 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı margarin 2 adet küçük soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet patates 2 kahve fincanı un 2 dilim bayat ekmek 2 adet küçük havuç 50 gr kaşar peyniri defne yaprağı tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Et suyunu ısıtın Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz |
Çorbalar |
11-29-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarKIYMALI YOĞURT ÇORBASI MALZEMELER 200 gr kıyma 1 kase yoğurt 1 iri kuru soğan 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı ince bulgur 100 gr margarin tuz karabiber nane 1,5lt su HAZIRLANIŞI Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın Üzerine 1,5 lt su, pirinç ve ince bulguru ilave edin Soğanları rendeleyip, yağda pembeleştirip, kıyma ile kavurunÜzerine hazırladığınız karışımı, karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin Kaynayıncaya kadar karıştırın Prinçler sertliğini kaybedene kadar 15-20 dakika pişirin Naneyi yağda hafif kızartarak veya direkt ilave edebilirsinizKarabiberle sıcak servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarKREMALI TAVUK ÇORBASI MALZEMELER 200 gr kıyma 1 kase yoğurt 1 iri kuru soğan 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı ince bulgur 100 gr margarin tuz karabiber nane 1,5lt su HAZIRLANIŞI Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın Üzerine 1,5 lt su, pirinç ve ince bulguru ilave edin Soğanları rendeleyip, yağda pembeleştirip, kıyma ile kavurunÜzerine hazırladığınız karışımı, karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin Kaynayıncaya kadar karıştırın Prinçler sertliğini kaybedene kadar 15-20 dakika pişirin Naneyi yağda hafif kızartarak veya direkt ilave edebilirsinizKarabiberle sıcak servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorbalaryayla çorbası ½ su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu veya su 3 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt ½ su bardağı un 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı soya yağı 1 tutam nane tuz Yapılışı Bir tencerede et suyunu kaynatın Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip karıştırın Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın Kaynayan pirinçli et suyunun içine hazırlamış olduğunuz terbiyeyi döküp iyice karıştırın Bir tavada soya yağında naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün Sıcak olarak servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarTARHANA CORBASI (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Su Bardağı Tarhana 1 Çay Kaşığı Nane Tuz 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI : 1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın 5 su bardağı suyu ilave edin Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin 15-20 dakika pişirin 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın |
Çorbalar |
11-29-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbalarSEBZE EZME CORBASI (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı 200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç 150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates 2 adet ince doğranmış kuru soğan 200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates 2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber 4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak 150 gr tereyağı veya margarin Yeteri kadar tuz 6 bardak su HAZIRLANIŞI : Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis edin AFIYET OLSUN |
|