Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbalar

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



Domates Çorbası

5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz

Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edinrendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırı5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin 5 dakika kadar kaynatıp kapatın Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



Ayran Çorbası (Ayran Aşı)

Gene doğuda çok yapılan bir çorbadır

1 su bardağı aşurelik buğday

4 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı nohut

1 çorba kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

6 su bardağı su

Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar







Malzemeler: (4 Kişilik)

300 gr brokoli

1 soğan

1 çorba kaşığı margarin

600 ml et suyu

2 dilim tost ekmeği

2 tatlı kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı sıvıyağ

4 çorba kaşığı süt kreması

Tuz

Karabiber

Hazırlama Süresi 20 dakika

1 Porsiyon = 170 kalori

Nasıl Hazırlanır:

1 Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırın Dondurulmuş brokoli kullanıyorsanız açılmasını bekleyin ve küçük parçalar halinde doğrayın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın

2 Büyük ve derin bir tencerede margarini eritin Soğanı tencerede kavurun Ardından brokoli ve et suyunu ekleyin Karışımı kaynatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin

3 Tost ekmeklerini, her iki yüzüne salça sürüp küçük küpler halinde doğrayın Sıvıyağı bir tavada kızdırıp ekmek küplerini kızartın

4 Çorbanın içinden bir kaç brokoli tanesini alıp geri kalanını püre haline getirin Çorbayı tekrar tencereye alıp ısıtın Süt kremasını ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın Çorbayı servis tabaklarına alıp ekmek kıtırları ve ayırdığınız brokoli taneleri ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar





Güneş çorbası

Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın Kendi suyu ile 10 dakika pişirin Kabuklarını sıyırıp alın Robotta püre haline getirin Tavuk bulyonu ılık suda eritin Salçayı püre domatesle ezip, bulyonlu suya ilave edin Yağda unu pembeleştirin Pembeleşen unu ateşten alın Domates suyunu yavaş yavaş, pembeleşen una yedirin Tekrar ateşe koyup, karıştıra karıştıra 15 dakika kaynatın Yumurta ile sütü çırpın Kaynayan karışıma yavaş yavaş ilave edin Bir taşım daha kaynatıp, maydanoz yapraklarını üzerine serperek servis yapın

6 kişilik

* 1 kg domates

* 2 su bardağı su (ılık)

* 1 tablet tavuk bulyon

* 1 çorba kaşığı salça

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 2 çorba kaşığı un

* 2 adet yumurta sarısı

* 2 su bardağı süt

* 1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

* Tuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



MANTAR CORBASI

Süre 30 dk

Kaç Kişilik 4

Malzemeler

1 Adet orta boy soğan

15 Çorba kaşığı margarin

200 gr dilimlenmiş mantar

4 Su bardağı et suyu

2 Çorba kaşığı un

1 Çay kaşığı pirinç

1 Çay bardağı krema

1 Demet maydanoz

Hazırlanışı

Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte pembeleştirin

Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya bırakın

Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin

Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın

Servis yaparken çok ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın
AFIYET OLSUN!!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar





Brüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler:

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

1 Adet Orta Boy Soğan

1 Adet Orta Boy Havuç

1 Adet Orta Boy Patates

150 gr Brüksel Lahanası

6 Su Bardağı Su

3-4 Diş Sarmısak

Tuz, Karabiber

1 Adet Yumurtanın Sarısı

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

HAZIRLANIŞI :

Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım

6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım

Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım

Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir[/b]

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



Kış Çorbası

Malzemeler:

2 Soğan

1 Patates

1 Havuç

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Kahve Fincanı Un

1 Çay Kaşığı Köri

5 Su Bardağı Et Suyu

1 Çay Kaşığı Limon Suyu

3-4 Dal Maydanoz

Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI :

Soğanları soyup ince ince kıyın Patates ve havucu soyup yıkayın Küçük küpler halinde doğrayın Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın

Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun

Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin

Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin Tencereye alıp tekrar ısıtın Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar





ISPANAK ÇORBASI

(4-5 kişilik)

• 450 g kadar ıspanak; ben dondurulmuş kullandım; pişirme öncesi çözündürdüm

• 1 kuru soğan

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 1 yemek kaşığı krema

• 1 yemek kaşığı un

• 2,5 su bardağı süt

• Tuz

1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun

2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun

3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın

4) Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar







Malzemeler:

Köfte için:

250gr kıyma

1 kuru soğan, rendelenmiş

tuz

karabiber

Köfteleri kızartmak için:

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Çorba için:

1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut

yarım su bardağı pirinç

yarım kg yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı un, silme

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanması:

Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin

Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin

Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın Tavayı sallayarak köfteleri kızartın

Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin Tuzunu ayarlayın

Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın Naneyi ekleyin Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



EZME SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER

6 su bardağı et suyu

4 çorba kaşığı margarin

2 adet küçük soğan

1 adet küçük kereviz

1 adet patates

2 kahve fincanı un

2 dilim bayat ekmek

2 adet küçük havuç

50 gr kaşar peyniri

defne yaprağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Et suyunu ısıtın Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



KIYMALI YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER

200 gr kıyma

1 kase yoğurt

1 iri kuru soğan

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı ince bulgur

100 gr margarin

tuz

karabiber

nane

1,5lt su

HAZIRLANIŞI

Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın Üzerine 1,5 lt su, pirinç ve ince bulguru ilave edin Soğanları rendeleyip, yağda pembeleştirip, kıyma ile kavurunÜzerine hazırladığınız karışımı, karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin Kaynayıncaya kadar karıştırın Prinçler sertliğini kaybedene kadar 15-20 dakika pişirin Naneyi yağda hafif kızartarak veya direkt ilave edebilirsinizKarabiberle sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



KREMALI TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

200 gr kıyma

1 kase yoğurt

1 iri kuru soğan

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı ince bulgur

100 gr margarin

tuz

karabiber

nane

1,5lt su

HAZIRLANIŞI

Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın Üzerine 1,5 lt su, pirinç ve ince bulguru ilave edin Soğanları rendeleyip, yağda pembeleştirip, kıyma ile kavurunÜzerine hazırladığınız karışımı, karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin Kaynayıncaya kadar karıştırın Prinçler sertliğini kaybedene kadar 15-20 dakika pişirin Naneyi yağda hafif kızartarak veya direkt ilave edebilirsinizKarabiberle sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar



yayla çorbası

½ su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu veya su

3 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

½ su bardağı un

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı soya yağı

1 tutam nane

tuz

Yapılışı Bir tencerede et suyunu kaynatın Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip karıştırın Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın

Kaynayan pirinçli et suyunun içine hazırlamış olduğunuz terbiyeyi döküp iyice karıştırın Bir tavada soya yağında naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar




TARHANA CORBASI

(4 Kişilik)
Malzemeler:

1 Çorba Kaşığı Margarin

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Su Bardağı Tarhana

1 Çay Kaşığı Nane

Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI :

1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın 5 su bardağı suyu ilave edin Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin 15-20 dakika pişirin 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çorbalar

Eski 11-29-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorbalar




SEBZE EZME CORBASI

(4 Kişilik)
Malzemeler:

200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı

200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç

150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates

2 adet ince doğranmış kuru soğan

200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates

2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber

4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak

150 gr tereyağı veya margarin

Yeteri kadar tuz

6 bardak su

HAZIRLANIŞI :

Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun

Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis edin

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.