![]() |
Et Ve Tavuk Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Ve Tavuk YemekleriSusamlı Tavuk ![]() Malzemeler: 4 derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto (750 gr ![]() Terbiye sos için: 4 taze soğan 5 diş sarmısak 2 çorba kaşığı susam 1 1/2 çorba kaşığı şeker 4 çorba kaşığı soya sosu (60 ml ![]() 1/2 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye (100 gr ![]() 3 çay kaşığı biber salçası (15 gr ![]() ![]() 1 çorba kaşığı sirke 3 çay kaşığı domates salçası Dileğe göre 3 çay kaşığı susam yağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuru barbunya fasulyeyi sıcak suda 2 saat ıslattıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun arkadaslar |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Ve Tavuk Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Ve Tavuk YemekleriGüneydoğu Usülü Hindi Şiş ![]() Malzemeler: 12 adet But Çöp Şiş 1 çorba kaşığı Yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarmısak Tuz Meyhane pilavı: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 60 gr ![]() Pişirme Süresi: 45 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Hindi but şişleri sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüş sarmısak ile harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AnELya haklisin dayanamiyorumki zaten gidip bi bakim,kiyamayip kendisi pisirmistir simdi |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Ve Tavuk Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Ve Tavuk YemekleriDirdir Kebabi MALZEME: Koyun kuşbaşı 1,5 kg ![]() Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Et suyu 2 çay bardağı Sirke 3 tatlı kaşığı Mercanköşk 1 tutam Domates 4 adet Un Tuz Karabiber YAPILIŞI: l ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Ve Tavuk Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Ve Tavuk Yemekleriöğrenci yemeği MALZEMELER: *4 Su barda ı pirinç *1kilo kavurma *5 bardak su *4 tane patlıcan *4 tane havuç *6 tane patates *1 konserve mısr *1 konserve bezelye *yeteri kadar tuz *kızartmak için zeytinya (patlıcan havuç patates) *pilav için 1paket ya YAPILIŞI Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır ![]() ![]() lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur ![]() Not: ters çevirirken dikkatli olun ortalığı batırmayın benim gibi temizlemesi canımı çıkardı yaaaa |
![]() |
![]() |
|