Et Ve Tavuk Yemekleri |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ve Tavuk YemekleriSusamlı Tavuk Malzemeler: 4 derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto (750 gr) Terbiye sos için: 4 taze soğan 5 diş sarmısak 2 çorba kaşığı susam 1 1/2 çorba kaşığı şeker 4 çorba kaşığı soya sosu (60 ml) 1/2 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye (100 gr) 3 çay kaşığı biber salçası (15 gr) 2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml) 1 çorba kaşığı sirke 3 çay kaşığı domates salçası Dileğe göre 3 çay kaşığı susam yağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuru barbunya fasulyeyi sıcak suda 2 saat ıslattıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzün Tavuk göğüslerini bir naylonun arasına koyup, döverek inceltin Haşlanmış kuru barbunya, biber salçası, zeytinyağı, taze soğan, sarmısak, susam, şeker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates salçasını robotun ana haznesinde karıştırın İnceltilmiş tavuk göğüslerinin her iki yüzünü de hazırladığınız terbiye karışımıyla kaplayın ve üstleri kapalı olarak 1 saat bekletin Dinlendirilmiş tavuk göğüslerini kokusuz ızgarada her yüzünü en az 5`er dk olmak üzere pişirin ve yeşilliklerle servis yapın Üzerlerine bir tutam daha susam serpin afiyet olsun arkadaslar |
Et Ve Tavuk Yemekleri |
11-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ve Tavuk YemekleriGüneydoğu Usülü Hindi Şiş Malzemeler: 12 adet But Çöp Şiş 1 çorba kaşığı Yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarmısak Tuz Meyhane pilavı: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 60 gr Tereyağı Pişirme Süresi: 45 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Hindi but şişleri sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüş sarmısak ile harmanlayın Hazırladığınız hindi şişleri buzdolabında yarım saat kadar bekletin Bir tencerede tereyağını eritip piyaz doğranmış soğan ve sivri biberleri soteleyip ayıklanıp yıkanmış bulguru kıtırlaşıncaya kadar kavurun Tencereye salçayı ilave edip kısa bir süre daha kavurduktan sonra kabuğu soyulup piyaz doğranmış domatesleri ve pul biberi ilave edip tuz ve karabiberle lezzetlendirin Tencereye bulgurların üstünü örtecek kadar kaynar hindi suyu ilave edip kısık ateşte pişirin Meyhane pilavını dinlenmeye alıp üstüne taze kıyılmış maydanozu serpip karıştırın Hazırladığınız hindi şişleri ızgarada veya tavada pişirip yanında meyhane pilavı, roka yaprakları, limon ve turp dilimleri , ızgara edilmiş domates ve biber ile servis yapın AnELya haklisin dayanamiyorumki zaten gidip bi bakim,kiyamayip kendisi pisirmistir simdi |
Et Ve Tavuk Yemekleri |
11-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ve Tavuk YemekleriDirdir Kebabi MALZEME: Koyun kuşbaşı 1,5 kg Tereyağı 3 çorba kaşığı Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Et suyu 2 çay bardağı Sirke 3 tatlı kaşığı Mercanköşk 1 tutam Domates 4 adet Un Tuz Karabiber YAPILIŞI: l Bir cezvede 3 tatlı kaşığı sirke ve l tutam mercan köşkü l saat bekletin Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın 2 Et parçalarını una bulayın Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın Una b****mış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun 3 Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın 2 çay bardağı et suyu ilave edin 4 Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğra**** etlere ekleyin Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın 5 Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın (6 kişilik) |
Et Ve Tavuk Yemekleri |
11-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ve Tavuk Yemekleriöğrenci yemeği MALZEMELER: *4 Su barda ı pirinç *1kilo kavurma *5 bardak su *4 tane patlıcan *4 tane havuç *6 tane patates *1 konserve mısr *1 konserve bezelye *yeteri kadar tuz *kızartmak için zeytinya (patlıcan havuç patates) *pilav için 1paket ya YAPILIŞI Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılırpilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patlıcanlar kızartılır tabi iste e göre do ranarak kavurma ısıtılır derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pi lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olurtencereye 1kaşıkla basarız tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi taba a ters çeviriz yanlarına kıvırcık salatası yaparız afiyet olsun Not: ters çevirirken dikkatli olun ortalığı batırmayın benim gibi temizlemesi canımı çıkardı yaaaa |
|