Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diyet, ender, ilaç, saraçtan, yemekleri

Ender Saraç'tan İlaç Gibi Diyet Yemekleri

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ender Saraç'tan İlaç Gibi Diyet Yemekleri




sağlıklı ve lezzetli diyet yemekleri - ender saraçtan diyet tarifleri - karnabaharlı ve pırasalı detoks çorbası - ödem ve şişkinliği azaltıcı çay - pazı kayganası



Hem çok lezzetli hem de sağlıklı tariflerSadece haşlanmış ve buharda pişmiş sebzeler yiyerek sağlıklı beslenilmez “Sağlıklı ve lezzetli beslenmek demek aslında doğru malzemelerle pişirilmiş kebabı, pizzayı, lahmacunu, fırında karnıyarığı veya ıspanaklı böreği yiyebilmektir” diyen Beslenme Uzmanı Ender Saraç, birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri verdi

Karnabaharlı ve pırasalı detoks çorbası

Kış için sağlıklı ve toksin atıcı alternatif bir çorba Bu çorba miktar olarak fazla görünse de buzdolabında uzun süre dayanabilir Bolca yapıp saklayarak ara ara tüketebilirsinizMalzemeler•

20 adet pırasa
2 orta boy karnabahar
4 adet kuru soğan
20 gr toz zencefil
20 gr zerdeçal
10 diş sarımsak
10 gr tarhun
7 litre su

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri yıkadıktan sonra 7 litre suda 15 dakika haşlayıp blenderdan geçirin Günde 1,5 -2 litre tüketebilirsiniz

Ödem ve şişkinliği azaltıcı çay

Malzemeler•

Bir tutam mısır püskülü
Bir tutam kiraz sapı
3-4 dal maydanoz (saplarıyla)
Bir tutam hindiba

Hazırlanışı
Mısır püskülünü, maydanozu, hindibayı ve kiraz saplarını kaynayan suya atın 2-3 dakika kaynattıktan sonra 2-3 dakika da demlenmeye bırakın Çayı ılık olarak için

Pazı kayganası

Kan yapıcı ve kas güçlendirici bir yemek Pazı da tıpkı ıspanak gibi iyi bir demir kaynağıdır Yumurta ise özellikle sarı demir dışında folik asit içerir ve kan yapımını destekler Yanında beyaz ekmek yerine bulgur veya tam tahıllı ekmek yerseniz ve biraz limonata veya taze portakal suyu içerseniz daha da doyurucu ve sağlıklı bir öğün olur

Malzemeler•

1 bağ pazı
1 adet orta boy soğan
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Himalaya tuzu

Hazırlanışı
Pazıları yıkayıp çok ince doğrayın Soğanları da çok ince kıyıp pazılara ekleyin Üzerine bol tuz döküp iyice ovun 10 dakika dinlendirin Bu sürenin sonunda bütün suyunu bırakıp iyice yumuşamış pazıyı, fazla tuzunu akıtmak için soğuk sudan geçirin ve iyice sıkın Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, mısır ve buğday ununu katıp karıştırın Pazıları da yumurtalı unlu karışıma ekleyin Geniş bir tavada yağın yarısını ısıtın Karışımı tavaya koyup kaşıkla bastırarak ince ve yuvarlak bir biçim verin Orta ateşte 3 dakika kızarttıktan sonra büyük bir tencere kapağı yardımıyla tersyüz edin Kayganayı ters çevirip yeniden tavaya almadan önce kalan yağı tavaya dökün ve ısıtın Yeniden tavaya aldığınız kaygananın diğer tarafını da kızarttıktan sonra çıkarıp servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.