Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etteki, işlenmiş, tehlike

İşlenmiş Etteki Tehlike!

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İşlenmiş Etteki Tehlike!








Dr Hasan İnsel
Geçen yazımda New York Presbyterian Hastanesi doktorların-dan kardiyolog Dr Özgen Doğan’ın kalp sağlığıyla ilgili verdiği kısa bilgileri sizlerle palyaşmıştım Bugün de, Dr Özgen’in bu konudaki anlattıklarının devamını aktarıyorum

Harvard Toplum Sağlığı Fakültesi’nde yapılan büyük bir çalışma, kırmızı eti daha fazla erken ölüm riskiyle bağdaştırıyor kırmızı et yemek konusunda dev bir kırmızı kart gösteriyor Araştırmaya göre, kırmızı et yemek, miktarı ve cinsi ne olursa olsun, vaktinden önce ölüm riskini önemli miktarda artırıyor

Araştırmacılar, 37 bin erkek ve 83 bin kadının beslenme tarzlarıyla sağlık verilerini analiz etti Bu kişiler tarafından her dört yılda bir doldurulan anketleri incelediler 20 senelik bir takibin ardından bilim insanları, işlenmemiş kırmızı et tüketimlerini her gün bir öğün artırmış olanlarda, kalp hastalığından ölme riskinin yüzde 18’e çıktığını, kanserden ölme riskininse yüzde 10 yükseldiğini buldular İşlenmiş kırmızı ette sonuçlar daha da kötü Günde ilave bir öğün işlenmiş kırmızı et tüketenlerin kalp hastalığından ölme riski yüzde 21, kanserden ölme riski de yüzde 16 daha fazla Etlerin yağ oranının yüksek olması, risk oranlarını daha da yükseltiyor
Kalbi koruyan çevre düzenlemeleri
“Parkları, yürümeye ve egzersiz yapmaya uygun alanları, manavları ve pazar yerleri olan mahallelerde yaşamak, kalbe iyi geliyor” diyor Amerikan Kalp Derneği toplantısında sunulan bir çalışma Bu çalışmada araştırmacılar, 6 bin kişiden alınan verileri değerlendirdi Ve şu sonuç çıktı: İdeal kalp-damar sağlığına yönlendiren en yararlı oturma yerler, parklar ve yollar gibi insanların emniyetle, rahatlıkla yürüyüş yapabilecekleri sosyal alanlar Ayrıca kolayca sağlıklı gıdaların bulunduğu çevreler de kalbin dostu
Şekerli içecekteki tehlike
‘Circulation’ dergisinde yayınlanan bir çalışma, gazlı ya da diğer şekerli içecekleri yüksek oranda tüketen erkeklerde kalp krizi riskinin artabileceğini iddia ediyor Araştırmacılar, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen ve halen süren bir çalışmanın bir parçasının sonucunu açıkladı Yalnızca erkek sağlık profesyonellerinin yer aldığı, neredeyse tamamı beyaz ırka mensup 43 bin erkek 22 yıl boyunca takip edildi Bu takip sırasında en çok haftada 65 ortalamayla şekerli içecekleri tüketen katılımcılarda miyokard enfarktüsü gelişme riski, bunları hiç içmeyenlerden yüzde 20 daha fazla bulundu Bilimadamları aynı zamanda şekerle tatlandırılmış içecek tüketiminin inflamasyona ve kanda daha yüksek düzeyde zararlı yağlara yol açtığını da ortaya çıkardı
BPA şüphesi
Plastik maddelerde bulunan BPA’nın kalp hastalıklarıyla ilişkisi hakkında bir çalışma yapıldı 10 yıllık bu araştırmada sağlıklı olup kalp krizi geçiren ve sağlıklı olup da kalp krizi geçirmeyenlerin vücutlarındaki BPA seviyeleri karşılaştırıldı Cambridge Üniversitesi’nin yaptığı bu uzun süreli çalışmaya göre, kalp krizi geçiren kişilerin idrarlarındaki BPA maddesi, kalp krizi geçirmeyenlere nazaran daha fazla bulundu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.