![]() |
Süt Ürünlerini Saklama Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Ürünlerini Saklama YöntemleriKalsiyum, protein, A, B, D, E vitaminleri bakımından zengin olan süt ürünleri özellikle büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok önemlidir ![]() ![]() Süt ürünlerinin buzdolabında saklanmasında genel olarak dikkat edilmesi gereken ilk kural, ürünlerin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz Peynir Genellikle salamura (tuzlu su) içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanmalıdır ![]() ![]() Kaşar Peynir Hava ile teması istenmeyen bir üründür ![]() ![]() ![]() ![]() Krem Peynir Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır ![]() Örgü Peyniri Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır ![]() ![]() Yoğurt Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir ![]() ![]() ![]() Tereyağı Koku çekme özelliği çok yüksek olan bir üründür ![]() ![]() Prof ![]() ![]() TEKSÜT Hijyen ve Gıda Güvenliği Danışmanı ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi |
![]() |
![]() |
|