|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baklagilleri, dikkat, edilmesi, gerekenler, kuru, pişirirken |
![]() |
Kuru Baklagilleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Baklagilleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler![]() Kuru baklagiller Türk mutfağının en çok kullanılan besin grubunu oluşturmakta ![]() ![]() ![]() Kuru baklagiller ıslatma, haşlama ve dış zarlarının çıkarılması, pişirme aşamaları ile yemeğe hazır hale gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Kuru baklagilleri pişirmede kireçsiz, yumuşak su kullanınız ![]() ![]() • Kuru baklagilleri haşlama suyundan daima kullanacağınız anda çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() • Bitkisel protein yönünden zengin kuru baklagillerdeki elzem aminoasitler sınırlıdır ![]() ![]() • Kuru baklagilleri pişirme esnasında karbonat ya da yemek sodası kullanmayınız ![]() ![]() • Tanelerin pişirilmesinde basınçlı tencereyi tercih edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() • Pişme süresinin iyi ayarlanması gerekir ![]() ![]() • Kuru baklagilleri pişirme işlemi hafif ateşte yavaş yavaş yapılması; hem lezzet hem de tanelerin dağılmaması açısından önem taşır ![]() • Yemek pişirmede et veya tavuk suyu kullanılabilir ![]() ![]() • Yemek pişirmede kullanılan veya ilave edilen suyun sıcak olması pişme süresini kısaltır ![]() • Kuru baklagillerle hazırlanan yemeğin tuzu pişme süresini uzatmasını engellemek için en son eklenmelidir ![]() • Kuru baklagillerin pişirilmesinde taneleri haşlama işlemi yapmadan, direk lezzet vericilerle basınçlı tencerede pişirebilirsiniz ![]() • Kuru fırın ısısında pişen baklagil yemeklerinde protein kaybı oluşacağını unutmayınız ![]() ![]() • Taze, aynı senenin ürünü kuru baklagiller tercih edilmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|