11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Macaron Nedir?
Macaron (Makaron) Fransız mutfağının, özellikle de Fransız tatlı sanatlarının simgelerinden biridir Macaron dövülmüş badem, şeker ve yumurta akı ile hazırlanan ve genellikle, kahve, çikolata, çilek, fındık, antep fıstığı, vanilya vb ile koku verilen hamurdan yapılan, dışı gevrek içi yumuşak, küçük yuvarlak bir pastadır İlk tarifin Rönesans dönemi Venedik’inden geldiği, 1800′lerde Fransızlartarafından günümüzdeki şekliyle yapıldığı söyleniyor
Malzemeler:
- 100 ml taze sıkılmış portakal suyu
- 100 gr krema
- 45 gr şeker
- 50 ml sıvı krema
- 12 gr mısır nişastası
- 65 gr beyaz kuvertür
Hazırlanışı:
Macaron yapmak için önce portakal suyunu yarı yarıya azalacak şekilde kaynatın Kremayı başka bir kapta şeker ile kaynatın Ayrı bir kapta sıvı kremayı mısır nişastası ile karıştırın Bu karışımı kaynayan kremaya ekleyin, düşük ısıdaü kaynayana kadar karıştırın Yoğunlaştığını gördüğünüzde bir dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam edin En başta yarı yarıya çektirdiğiniz portakal suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin, portakal suyunu, ve son olarak ta kuvertür parçalarını karışıma ekleyin Homojen bir karışım oluşunca yağı da ekleyin ve soğumaya bırakın
Elde edilen krema buzdolabında bir hafta muhafaza edilebilir
|
|
|