Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
huawei, işletim, oluşturuyor, sistemini

Huawei De Kendi İşletim Sistemini Oluşturuyor!

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Huawei De Kendi İşletim Sistemini Oluşturuyor!

Çin’in telekom altyapı sağlayıcısı olarak bilinen şirketi Huawei, akıllı telefon piyasasında da etkinliğini artırıyor Dev şirket kendi işletim sistemini geliştirerek Android ve Windows Phone 8’e bağımlı olmak istemiyor

Dünyanın en büyük altıncı mobil telefon üreticisi konumuna yerleşen Huawei, akıllı telefonlar ve tüketici ürünleriyle esas işi olan telekom altyapı ekipmanlarından elde ettiği gelirlere kafa tutuyor Şenzen’de 25 yıl önce kurulan şirket, iletişim ağlarındaki başarısını mobil cihazlara taşımaya kararlı görünüyor

Samsung ve Apple’a rakip olmak için çalışan şirket Android tabanlı ürünlerinin yanı sıra Microsoft Windows 8 telefon ve tabletlerini de üretiyor Şirket ilerleyen dönemde sorun yaşamamak için kendi işletim sistemini geliştirdiğini de ifade ediyor

Müşterilerimizin beğendiği her şeyi geliştireceklerini belirten Huawei Cihazlar CEO’su Wan Biao, “Kaynaklarımızı kendimize ait yeni bir işletim sistemi geliştirmeye ayırıyoruz Çünkü belki de bir gün şu an çalıştığımız şirketler işletim sistemlerini kullanmamıza izin vermeyecek” şeklinde konuşuyor

Temmuz ayında mali sonuçlarını açıklayan Huawei, 2012 yılının ilk yarısında yüzde 22’lik düşüş gösterdiği için eleştirilmişti Şirket bu düşüşü zayıflayan küresel ekonomi ve azalan telekom operatörlerinin harcamalarına bağladı Bu tablo da gösteriyor ki şirket, bu darboğazdan gelir kalemlerini artırarak çıkmayı hedefliyor

Tüketici cihazlarında yüzde 30’luk büyüme bekleniyor

Şirket önümüzdeki yıl içerisinde tüketici ürünlerinden elde ettiği gelirleri yüzde 30 oranında artırmayı hedefliyor Bu yıl tüketici ürünleri alanında 9 milyar dolarlık bir gelir bekleyen Huawei, beş yıl içerisinde 30 milyar dolar elde ederek telekom altyapı bölümünün gelirlerine ulaşmayı hedefliyor Yüksek kârlılığın en büyük sorun olduğuna işaret eden Wan, “Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yüksek kârlılık elde etmek için araştırmalarımız sürüyor” dedi

Analistler akıllı telefon konusunda markalaşmanın Huawei için en önemli zorluk olduğunu belirtirken, telefonların güzel görünümlü ve çok özellikli olmasının yeterli olmayacağını savunuyor Şu anda Huawei daha çok düşük gelirli tüketicilere telefon satışı gerçekleştiriyor Şirketin bu algıyı kırarak Apple ve Samsung ile yarışabilmesi için belki de Huawei markasıyla üst sınıf telefonlarının markasını ayırması gerekiyor

Şirket bu yıl, 60 milyonu akıllı olmak üzere, 100 milyondan fazla telefon satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor Britanyalı araştırma şirketi Ovum’un verdiği rakamlara göre, tüm piyasada yıllık ortalama yüzde 20’lik yükseliş gerçekleşerek 2017 yılında yıllık akıllı telefon satışının 17 milyar doları bulması bekleniyor

btnet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com