Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kloroplastın, mitokondri, ortak, özellikleri

Mitokondri Ve Kloroplastın Ortak Özellikleri

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mitokondri Ve Kloroplastın Ortak Özellikleri

Mitokondri ve kloroplast arasındaki farkları daha önceki yazımızda sizlerle paylaşmıştım Bu yazımızda da mitokondri ve kloroplast arasındaki ortak özellikleri öğrenebilirsiniz

Mitokondrinin Görevi

Hücre içindeki hayatsal olaylara gerekli enerjinin %95′ini sağlarlar Solunum, oksidasyon ve fosforilizasyon için gerekli enzim ve koenzimlere sahiptirler

Bu organeller besin maddelerinin oksitlenip parçalanarak enerjinin açığa çıktığı yerlerdirmetabolizma olayları yönünden çok aktif olan hücrelerde, fazla enerjiyi sağlamak üzere çok sayıda mitokondri vardır

Kloroplast Görevleri

Işık enerjisinin emilimini CO2 alınımı CO2'den karbonhidrat oluşumu ve O2 oluşumu olayları hep kloroplastta gerçekleşir

Işıktan faydalanarak Adenozin trifosfat'nin fosfat bağlarındaki enerjiyi, hücrede kullanılabilecek enerjiye çevirir Adenozin trifosfat'ı kullanarak karbonun hücre için gerekli organik maddelere dönüştürülmesini sağlar Bitkiye yeşil rengi verir

mitokondri ve kloroplastın ortak özellikleri;

ikisinin de bitki hücresinde bulunmasıdır ve mitokondri enerji verir kloroplastta güneş enerjisinin alarak besin vererek hareket enerjisi yapar bu nedenle ikiside enerji sentezi yapar

Kaynak: Kloroplast ve mitokondrinin ortak özellikleri nelerdir?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com