Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkalaşım, kayaçlarına, örnekler

Başkalaşım Kayaçlarına Örnekler

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başkalaşım Kayaçlarına Örnekler

Başkalaşım kayaçlarına örnek - başkalaşım kayaçları nasıl oluşur - başkalaşım kayaçlarının özellikleri ve kullanım alanları - başkalaşım kayaçlar nasıl oluşur

Katı kayaçların, çevre koşullarının etkisiyle, sıcaklık, basınç ve mekanik gerilimle parçalanarak kimyasal bileşenlerinin eksilmesi ya da yenilerinin eklenmesiyle oluşan yeni tip kayalar Başkalaşan kayaç, tortul kayaç, korkayaç ya da öteki başkalaşım kayacı türlerinden biri olabilir

Başkalaşım kayaçlarının yapısı ve mineral bileşeni, kayacı oluşturan özgün başkalaşım türünü yansıtır Bu kayaçlar, tortul kayaçlar gibi tabakalı, püskürük kayaçlar gibi kristalli bir yapıya sahiptirler Örnek olarak, kilin başkalaşmasıyla oluşan yaprak taşları (fillat) verilebilir

Başkalaşım kayaçları, magmatik ve tortul kayaçların çeşitli etkilerle (örneğin basınç, sıcaklık) değişikliğe uğraması sonucu oluşur Mermer başkalaşım kayaçlara örnek olarak verilebilir Gnays, elmas, şist de bu kayaçlara diğer örneklerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com