Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgesinin, ege, ekonomik, faaliyetleri

Ege Bölgesinin Ekonomik Faaliyetleri

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ege Bölgesinin Ekonomik Faaliyetleri

ege bölgesinin ekonomisi - ege bölgesinin ekonomik faaliyetleri nelerdir - ege bölgesinin ekonomik özellikleri - ege bölgesinin ekonomik yapısı - ege bölgesinin ekonomik kaynakları - ege bölgesinin ekonomik faaliyet alanları

Bölgede tarım oldukça gelişmiştir Bölgedeki tarım alanlarında teknik imkânların kullanımı yaygındır Kıyı şeridinde zeytin, pamuk, turunçgiller, incir, tütün gibi ürünler ile çeşitli sebzeler yetiştirilir İç kesimlerde ise şekerpancarı ve tahıl tarımı yaygındır Menteşe Yöresi’nde arıcılık yoğunlaşmıştır

Bölge yeraltı kaynakları yönünden zengindir Türkiye linyit çıkarımında ilk sıradadır Demir, krom, altın, civa, tuz, zımpara taşı ve jeotermal enerji bölgenin diğer önemli yeraltı zenginlikleridir

Marmara’dan sonra, sanayinin en çok geliştiği bölgedir Bunun sebebi, bölgede ulaşım, sermaye, hammadde ve işgücü gibi imkanların fazla olmasıdır Dokuma, tekstil, petro-kimya, makine ve gıda endüstrisi bölgede gelişen en önemli sanayi kollarıdır

Ege, iç ve dış ticaretin en fazla geliştiği bölgelerimizden birisidir Her yıl düzenlenen Uluslararası izmir Fuarı ülkemiz dış ticareti açısından önemli bir yere sahiptir

Yerli ve yabancı turistlerin en fazla tercih ettiği bölgelerimizin başında Ege Bölgesi gelir Bunun nedeni turizm kaynaklarının hemen hepsinin bölgede mevcut olmasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com