Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gestapo

Gestapo....

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gestapo....

GESTAPOGestapo, (Alman gizli servisi), 1934 Nisan'ında Heinrich Himmler tarafından Reinhard Heydrich ve Heinrich Muller'e yetki verilerek kuruldu Ama mazisi Nisan 1933'e kadar uzanır, kurucusu ise Hermann Göring'dir

İlk olarak Fırtına Birlikleri'nden (SA) ve Alman polisinden seçkin görülenler alındı Sivil üniformayla polis birliklerinden ayrıldılar İlk adı Geheime Polizei Amt yani GPA'dır ama bu ismin basit olduğu düşünülmüş olmalı ki, Gestapo olarak değiştirilmiştir Açılımı, Die Geheime Staatpolizei'dır

2 Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 45000 üyesi vardı Ofislerine Gestapoleitstellen denirdi Günümüzdeki istihbarat teşkilatları için örnek teşkil eder Gestapolar II Dünya Savaşı sırasında önemli komutan ve generallerin korumalığını üstlenerek bir nevi askeri inzibat görevi yapmışlar, kimi zaman SS'lerle ortak çalışmışlardır Gestapolar ayrıca savaş sırasında Almanya'da bulunan müttefik casuslarını yok etmek için de kullanılmıştır Gestapo erleri genellikle önemli giriş kapılarına nöbetçi olarak bırakılırlardı; görevleri giriş kartlarını kontrol etmekti

Ayrıca toplama kamplarında aktif rol oynamışlardır Savaş sonrası çoğu kaçmayı başarmış, yakalananlar savaş suçlusu sayılarak kurşuna dizilmiştir 2 Dünya Savaşı'nı anlatan filmlerde SS'lerle birlikte çokça boy gösterirlerAyrıca gestapoların bir görevide savas ortamında olup biteni bilmeyen halkı doldurusa getirerek onları sivil olarak düsman kuvvetlerine karsı bir güç olarak kullanımını saglamakta gorevleri arasındaydı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com