Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
catherine, parr

Catherine Parr

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Catherine Parr

Catherine Parr (d1512- ö5 Eylül 1548), Sir Thomas Parr ile Mauren Green'in kızıdır 1543-1548 yılları arasında İngiltere Kraliçesi ve VIIIHenry'nin altıncı ve son karısıdır İngiltere Kraliçeleri arasında en fazla evlenen Catherine Parr'dır

İngiltere Kraliçeliği
Catherine 12 Temmuz 1543 tarihinde VIIIHenry ile Hampton Court Sarayında evlendiHenry'nin iki kızı Mary ve Elizabeth ile yakından ilgilenmiştirİngiltere Katolik bir şekilde yönetiliyordu ve Catherine Henry'nin tek oğlu yani sonraki krala Protestan bir eğitmen ayarladıNedimeleri ile birlikte Protestanlığı benimsemişlerdi ve bununla ilgili kitaplar ellerinde buluyorduAnne Askew Protestanlığı savunurken yakıldıKraliçenin de bununla ilgisi olduğuna dair dedikodular çıktıKraliçenin idamı için belge hazırlanmış ama daha sonradan Kral bu fikrin yanlış olduğunu benimsediHenry'nin ölümünden sonra Catherine sayesinde Protestan olan
VIEdward tahta geçti

Son Evliliği ve Ölümü

Catherine VIEdward'ın dayısı Thomas Seymour ile evlendiBu evlilikten Mary adında bir kızı olsa da Mary, Catherine'nin ölümünden iki yıl sonra ölmüştürElizabeth'in veliliğini kabul etmiş ama Thomas Seymour'un Elizabeth ile ilişkisini öğrendikten sonra Elizabeth'i başka bir yere göndermiştirÖlümünden bir hafta önce aşırı derecede hastalanmıştır ve zamanının çoğunu yatakta geçirmiştirSon günlerinde herkesi yanında istemiştirÖlümünden bir yıl sonra kocası Thomas Seymour Elizabeth ile evlenmeyi düşündüğünden ve krala ihanetten idam edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com