Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, indranın, savaşı, vritra

İndra'nın Vritra İle Savaşı

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İndra'nın Vritra İle Savaşı

Hint mitolojisinin en eski ve en büyük tanrısı İndra'dır Yağmurlu fırtınalı gökyüzünü simgeleyen bu tanrı, aynı zamanda savaşçı Ari toplumun savaş tanrısı idi 1028 ilahi bulunan Rigveda'nın yaklaşık 250 ilahisi ona sunulmuştur O, başta kuraklığı simgeleyen yılan Vritra olmak üzere, birçok kötü ruh ve şeytanla çarpışır Vritra'yı öldürdüğü zaman, onun saklı tuttuğu suları kurtarmış olur Bazen de çalınmış olan inekler serbest kalır Hindistan'a kuzeyden gelen beyaz tenli savaşçı bu insanlar, kendileri gibi içki içip sarhoş olan, bu sarhoşluğun coşkusuyla korkusuzca savaşlara giden bir tanrı yaratmışlardı Ancak savaşmayı bırakıp yerleşik yaşama geçilmeye başlanmasıyla bu tanrı da önemini yitirmeye başlamıştı Adına sunulmuş 200 ilahi bulunan Agni ve 100 ilahisi olan Soma da onunla birlikte değer kaybetmiş, tüm müttefikleri ve hemen bütün Vedik tanrılar yerlerini yeni tanrılara bırakmışlardı Destanlardan ve Puranalar'dan önce, henüz Brahmanalar döneminde, brahmanların övülerek tanrı derecesine yükseltilmesi, bu tanrıların değer yitireceklerinin en önemli göstergesiydi Nitekim destanlarda brahman ermişler, tanrı İndra'dan bile güçlüdürler Onu, bir lanet okumayla etkisiz hale getirirler (Mhb III, 122-125)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com