![]() |
İslahat Hareketleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslahat HareketleriIslahat Hareketleri XVIII ![]() ![]() ![]() Bu yenilikler 17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LALE DEVRİ (1718 – 1730) Pasarofça anlaşmasını izleyen barış döneminde III ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() I ![]() Fransız kökenli Kont dö Boneval (Humbaracı Ahmet Paşa) humbara ocağını düzenledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() III ![]() Sadrazam Koca Ragıp Paşa ordunun yetersizliğini gördü ![]() ![]() ![]() ![]() I ![]() Sadrazam Halil Hamit Paşa yenilikleri başlattı ![]() ![]() ![]() ![]() III ![]() Islahat hareketlerine Nizam–ı Cedit denilmiştir ![]() ![]() ![]() İlk defa Avrupa başkentlerinde devamlı elçilikler kuruldu ![]() Nizam–ı Cedit (yeni nizam) Ocağının ihtiyaçlarını karşılamak için İrad–ı Cedit adında bir hazine kuruldu ![]() Nizam–ı Cedit askerleri Napolyon'un Akka kuşatmasını başarısızlığa uğrattı ![]() III ![]() ![]() Devlet matbaası kuruldu ![]() 19 ![]() ![]() ![]() II ![]() Kendisinden önceki padişahlar devletin aksayan yönlerini düzeltirken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SENED'İ İTTİFAK'IN İMZALANMASI (1808) III ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DEVLET YÖNETİMİNDE YENİLİKLER 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meclis–i Hassı Vükela adı verilen hükümet Başvekil (Başbakan'ın) başkanlığında çalışmaya başladı ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu çalışmalarla merkezi otoritenin kuvvetlendirilmesi amaçlanmıştır ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ASKERİ YENİLİKLER 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Vilayetlerde redif adıyla yeni askeri teşkilat kuruldu ![]() ![]() EĞİTİM–ÖĞRETİM ALANINDA YENİLİKLER 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Avrupa'ya eğitim – öğretim amacıyla subay ve sivil öğrenciler gönderildi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|