Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, dünyanin, ordusu

Dünyanin En Büyük 10 Ordusu

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

dünyadaki en güclü ordular hangi devletlerde sorusunu hepimiz merak ederiz,
bu sadece ordularin asker sayisina degil bir cok faktöre göre siralaniyor bu faktörler genelde acikca olmasada ates gücü,teknoloji,ve mobilizasyon gibi bir cok madde altinda degerlendiriliyor

sadece asker sayisina göre dünyanin en büyük,ve seckin ordulari:

China
United States
India
Korea, North
Russia
Korea, South
Pakistan
Israel
Türkiye
Iran

fakat biraz savas tarihine bakarsak büyük ordularinda hezimete ugradiklarini görebiliriz,
yani ordudaki asker sayisindan öte ordunun kabiliyetleri cok önemlidir bir orduyu digerinden üstün tutan etkenler vardir bunlarin bazilarini yukarda belittim,bazilarida , lojistik yani ( ordunun hareket kabiliyeti) tamir kabiliyeti ve her kosulda hareket edebilme imkani ve benzeri imkanlar ordunun gercek savas gücünü göstermektedir

bu kriterlere göre dünyanin en seckin 10 ordusu

United States
China
Israel
India
Russia
Korea, South
Korea, North
United Kingdom
Türkiye
Pakistan

mehmetciklerimizin güclü bir askeri gelenegi olmasindan ve kücük gruplara mükemmel liderlik uygulamasindan ayrica mükemmel bir savas egitiminden dolayi avantaj saglar

onlarla gurur duyuyoruz!!

not: bir arastirma dergisinden alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Beş Para Etmeyen Araştırma Olmuş Amerika'nın Vietnam , Afganistan ve Irak Tecrübelerine Bakarsak Yolda Yürüyecek Hali Yok! Rusya'nın ise Sovyet Gücü Şeklinde Algılanması büyük yanlış Kendileri Daha Tank Taburunu Kontrol Edemeyecek Kadar Ayyaştırlar Güney Kore'de Halen neden Barış Güçleri Görev Yapıyor ? Madem Bu Kadar Güçlüyse ? Kuzey Kore O Kadar Güçlüde Neden Güney Koreyi Sindiremiyor ? Israil Çok Güçlü Olsa Ne Olur ki ? 7 Milyon Nüfusun Kaçta Kaçı Asker Olabilecek ? Ve Filistine Onca Şey Yapıyorlarda Ne Kazanıyorlar ?

Evet Mehmetçiğimiz Belki Teknoloji Olarak , Üst Seviyede Olmayabilir Ama Atalarından gelen Bir Kan Taşıyorlar Öyle Kan ki Birazını Çanakkale'de Akıttılar Ve Yerinde En Başarılı , En Kuvvetli Orduda Bizim Mehmetçiğimizdir Zira Taş Yerinde Ağırdır

Mehmetçik Propagandası Olarak Görülmesin , Tarih Bunları Yazıyor Kunuri , Kıbrıs ve Kurtuluş Savaşları Referansımızdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com