Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inka, uygarlığı

İnka Uygarlığı

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnka Uygarlığı

İNANÇ
İnkalar, güneşe taparlardı Bütün imparatorlar, güneş tanrısı İnti’nin çocuklarıydı ve bu yüzden imparatorların bu soydan geldiğine inanırlardı Birçok tapınak ve dağların zirvelerine manastırlar inşa etmişler ve taş işlemeciliğinde ileri bir düzeye
gelmişlerdir Güneş dışında, ay ve şimşeğe de tapıyorlardı

YAŞAM
İnkalar mimari, şehircilik ve tarım alanında çok ilerlemişlerdi Dağların eteklerinde teraslama yöntemiyle tarım yapmışlardır ve halen bu yerlerde patates, mısır, buğday ve fasulye üretiminde aynı sistem uygulanmaktadır

ASTROLOJİ
Güneşe tapan İnkalar güneş hareketlerini dikkatle izliyorlardı Hatta bir güneş saati
bile yapmışlardı Matematik hesaplamalarında ise, düğüm yöntemi kullanmışlar ve bu şekilde yıllık alınan ürünü, doğum, ölüm ile ilgili istatistiki bilgileri arşivleyebilmişlerdir Tohum ekme ve hasat dönemleri ise, ayın hareketlerine göre

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com