Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
habsburg, hersek

Hersek (Habsburg)

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hersek (Habsburg)

Hersek, (İngilizce: Occupied Region of Herzegovina) 1878'de kurulan bir devlettir Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na bağlıdır

Tarihi

Berlin Antlaşması ile Osmanlı Devleti Bosna ve Hersek'i Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na vermiştir 1878 yılında Avusturya-Macaristan, Bosna ve Hersek'i işgal etmiştir Hırvat generaller Josip Filipoviç ve Stjepan Jovanoviç, işgalde görev almıştır Josip Filipoviç'in askerleri Slavonya topraklarından Bosna'yı işgal ederken Stjepan Jovanoviç'in askerleri Hersek'i işgal etmiştir Bosna ve Hersek, Avusturya-Macaristan'ın içinde özel yönetime sahip olan bölgelerden biri olmuş ve ayrı yönetilmiştir Hersek'e vali olarak ilk Stefan Freiherr von Jovanovic atanmıştır

Osmanlı Devleti'nin Bosna Hersek üzerinden çekilmesinden sonra 1881 yılında Katolik Kilisesi düzenlenmiştir Hersek'teki kiliseler, Mostar-Duvno Psikoposluğu ve Trebinje-Mrkan Psikoposluğu'nun bir parçası olmuştur 1890 yılında Trebinje-Mrkan Psikoposluğu, Mostar-Duvno Psikoposluğu'na katılmıştır Fransisken tarikatı, Mostar'da 1895 tarihinde Hersek'in ilk üniversitesini açmıştır 1910 yılında Hersek'in bir anayasası olmuştur Avusturya-Macaristan İmparatorluğu I Dünya Savaşı'nda yenilince Bosna Hersek'de çeşitli işgaller olmuştur 1918'de Avusturya Macaristan, Bosna'dan ve Hersek'ten çekilmiştir Bosna ve Hersek, 24 Kasım 1918'da Sırbistan Krallığı'na dahil olmuş, 1 Aralık 1918'de de Sırp-Hırvat-Sloven Krallığı'na katılmıştır

Kaynak: Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com