Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avaşın, bölge, nagasaki, tükettiği

'Savaşın Tükettiği Bölge' ` Nagasaki `

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Savaşın Tükettiği Bölge' ` Nagasaki `

ABD'nin attığı atom bombasının hedefi olan Japonya'nın Nagasaki kentine girmeyi başaran ilk Batılı gazetecinin haber ve fotoğrafları ancak ölümünden sonra yayınlanabildi

George Weller adlı gazetecinin 1945'te ABD'li yetkililerce yayınlanması engellenen haberleri bir Japon gazetesinde 60 yıl sonra yayınlanmaya başlandı

O dönemde Amerikan "Chicago Daily News" gazetesi için çalışan Weller'ın haberlerinin, Amerikan kamuoyunun nükleer silah üretimine karşı çıkması endişesiyle ABD'li yetkililerce sansürlendiği ortaya çıktı

1945'in Eylül ayında, yani atom bombasının atılmasından bir ay sonra Nagasaki'ye bir ABD askeri kılığında giren George Weller'ın yayınlanmamış haberlerinin kopyaları ölümünden sonra evinde bulundu Weller'ın oğlu tarafından Roma'daki evinde bulunan haberlerde Pulitzer ödüllü gazetecinin Nagasaki izlenimleri çarpıcı ifadelerle anlatılıyor

"RADYASYON YAĞMURU SÜRDÜ"
Weller atom bombasının atılmasından bir ay sonra gittiği Nagasaki kentini "savaşın tükettiği bölge" olarak tanımlıyor Kente büyük bir gizlilik içinde girmeyi başaran Weller'ın haberleri, Nagasaki'de radyasyon yağmurlarının bombanın atılmasından uzun süre sonra da devam ettiğini doğrular nitelikte

Weller izlenimlerinde, kentteki hastanelerin nedeni anlaşılamayan bir hastalık nedeniyle tek bir kelime konuşamayacak durumda olan hastalarla dolu olduğu anlatılıyor Nagasaki'yle ilgili haberleri ve fotoğrafları Japonya'daki "Mainichi gazetesi" tarafından 60 yıl sonra yayınlanmaya başlayan George Weller 2002 yılında 90 yaşındayken yaşama veda etmişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com