Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belkis, zeugma

Belkis / Zeugma

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Belkis / Zeugma

Gaziantep'in Nizip ilçesine 10 km uzaklıkta, aynı adı taşıyan köyde bulunan Belkıs (Zeugma) şehri kalıntıları, Akropol’den Fırat nehrine doğru inen yamaçlarda yer almaktadır
Kalıntılar Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine aittir
Belkıs MÖ I Yüzyılda bölgede egemen olan Komagene Krallığının dört büyük şehrinden birisi idi Arkeolog Rıfat Ergeç tarafından yapılan kazılarda Romalı bir zengine ait bir villa bulunmuş ve bu villanın misafir odasının tabanında Dionysos’un düğün sahnesi işlenmiş, sanat değeri yüksek mozaikler ele geçmiştir
Ayrıca, Nekropolden elde edilen heykeller ve kabartmalar Gaziantep Müzesi’nin Belkıs

(Zeugma) salonunda sergilenmektedir Sergilenen heykellerin hemen

hepsi mezarlardan elde edilmiş olup, oda mezarlarda gömülü kişileri simgelemektedir Yapımı devam eden Birecik Barajının suları altında kalacak olan kısımlarında Gaziantep Müzesi’nce yapılmakta olan kurtarma kazıları ile araştırmalara devam edilmektedir

Arkadaşlar resim cok ama hepsini buraya koymadım ben askere gidene kadar böyle bi yeri bilmiyordum ama askerliği burada yaptım devamli görme fırsatı oldu gidenlere tavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com