|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anısına, düşünmediler, dönmeyi, niğde, şehitleri |
![]() |
Dönmeyi Düşünmediler (Niğde Şehitleri Anısına) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dönmeyi Düşünmediler (Niğde Şehitleri Anısına)Çanakkale Savaşında kendisiyle görüşme yapan Ruşen Eşref Ünaydın'a Ulu Önder Atatürk şöyle diyor: "Kendisinden birkaç dakika önce sipere giren arkadaşının öldüğünü görüyor ![]() ![]() ![]() Afyon Dumlupınar Başkomutanlık Savaşında Yüzbaşı Reşat Bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buna benzer bir değil binlerce olayı sayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() Onun için sizleri unutmadık aziz şehitlerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizleri nasıl unutabiliriz şehir polisim Ayhan Atlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu öğle bir savaş ki dağların doruklarında haince pusu kurarak bekleyen ![]() ![]() ![]() ![]() Seni nasıl unuturum Piyade Kıdemli Üsteğmen Murat Erdem ![]() ![]() ![]() ''Şimdi bir rüzgâr geçti buradan Koştum ama yetişemedim Nerelerde gezmiş tozmuş Öğrenemedim Besbelli denizden çıkıp Kıyılar boyunca gitmiştir Tuz kokusu ![]() ![]() Yüreğini allak bullak etmiştir ![]() Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Şehit öğretmenlerden Ali Yıldız yazdığı bir şiirde; ''Dağ yürekli yiğitlerin Çeşmelerin soğuk aksın Seni korur bugün yarın Seni seven sana baksın Senin senden yok haberin Hor bakanın gözü çıksın Ne tatlısın memleketim Son sözüm bu memleketim ![]() İşte o dağ yürekli yiğitlerden Ayhan Arıkan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1993 yılında Van da şehit olan Nejdet Fidan; ''Rüyamda gördüm ana kucağı Günler bitti ![]() Uyandım baktım asker ocağı Herkes evladını sevip öpecek Yaktı beni büyük ağacın sıcağı Eşler ![]() Ağlama anam gelirim bir gün Ellere bakıp da ağlama anam ![]() diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mardin Dargeçit'te şehit olan jandarma er Muhammet Türk bir şiirinde: ''Eski günlerime nazaran Çok geçmedi inan aradan Bir günüm bir ay oldu Yalnız yaşamaya alışamadım ![]() Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şırnak'ta şehit olan polis Rahmi Dana bir şiirinde; ''Polis oldum anam bileğim bükülmez Kurşun yesem kanım dökülmez Zalim gurbetin çilesi bitmez Yollara bakıp da ağlama anam ![]() ![]() Aynı Rahmi Dana gibi iki çocuk babası Niğdeli Murat Şengül ![]() ![]() ![]() ![]() Uzman J ![]() ![]() ![]() ''Kapanmış yatarken bayrak altında Bayrakları altında gelirsem eğer Karşına çıkarsam ağlama annem Üstüme yığılıp ağlama annem '' der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Kirazın derisinin altında kiraz Narın içinde nar Benim yüreğimde boylu boyunca Memleketim var ![]() Gönüllerinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değerli Niğdeliler ![]() Niğde de şehit ve gazi olan asker ve polislerimizi anmaya çalıştım ![]() ![]() Son söz olarak yurdu için şehit olanlara ve onların geride bıraktığı gözü yaşlı ailelere binlerce selam ediyor ![]() ![]() ![]() NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ALİ ÖZEN / Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi Ali Özen (1)Külebi Cahit ![]() (2)eyüboğlu Bedri Rahmi ![]() |
![]() |
![]() |
|