Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağustos, bugün, tarihte

Tarihte Bugün 02 Ağustos

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihte Bugün 02 Ağustos

1491 509 yıl önce Museviler din değiştirmedikleri için İspanya'yı terke zorlandılar Musevilerin büyük bir kısmı Kemal Reis'in kadırgaları ile İstanbul'a geldiler ve Osmanlı topraklarına kabul edildiler
1865 Lewis Carroll'un yazdığı Alice Harikalar Diyarı'nda ilk kez basıldı
1926 Bozkurt gemisi ile Fransız Lotus gemisi Ege Denizi açıklarında çarpıştı; Bozkurt gemisi battı, 8 kişi öldü
1937 İzmir'de bir petrol deposunda yangın: 17 işçi yandı
1939 Adalet Bakanlığı halk önünde idam yapılmayacağına dair bir genelge yayımladı
1944 Meclis Almanya ile siyasi ve iktisadi ilişkileri kesti
1955 Zonguldak'ta sel: 3 ölü, 560 ev ve dükkan sular altında
1961 Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları 1 Kurultay'ı toplandı Türkiye'nin ilk siyasi gençlik kurultayı
1967 Anayasa Mahkemesi Çetin Altan'ın dokunulmazlığını kaldırma kararını iptal etti
1969 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bülent Ecevit, "İlericilik-gericilik tartışması dinsel değil, ekonomik bir çekişmedir" dedi
1975 İstanbul Taksim'deki Sheraton Oteli açıldı Açılışı Başbakan Süleyman Demirel yaptı
1979 Renault ve Tofaş fabrikalarında parça yokluğundan üretim durdu Aynı gün Devrimci İşçi Sendikaları Genel Başkanı Fehmi Işıklar Diyarbakır'da tutuklandı
1980 İtalya'da Bologna istasyonunda bomba patladı; 84 kişi öldü Eylemi sağcı Devrim Birlikleri örgütü üstlendi
1987 Türkiye'de kan kanserli bir hastaya ilk kemik iliği nakli yapıldı
1990 Irak Kuveyt'i işgal etti
1997 Cizre'de, bir düğünde bir korucunun el bombası patlayınca diğer korucular sağa sola ateş ettiler: 9 ölü, 57 yaralı Yetkililer olayın kaza değil, kişisel öç amaçlı olduğunu açıkladı

Bugün doğanlar:
1924 Siyah Amerikalı yazar James Baldwin
1932 "Arabistanlı Lawrance" filmiyle üne kavuşan İrlandalı aktör Peter O'toole

Bugün ölenler:
1921 Dünyaca ünlü tenor Enrico Caruso
1930 Tiyatrocu, komedyen Ahmet Fehim Efendi
1976 "Metropolis" filminin yaratıcısı Alman yönetmen Fritz Lang
1999 Eski Hva Kuvvetleri Komutanı ve İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com