Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakimi, ilk, kadın, süper

T.C İlk Kadın Hakimi (Süper )

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

T.C İlk Kadın Hakimi (Süper )

'Lisedeyken bizim okula gelmişti Atatürk Beni de ona çiçek vermek için seçmişlerdi Çiçeği verdiğimde bana ismimi sordu Bende 'Adalet' dedim Bunun üzerine 'Ne güzel ismin varmış' dedi 'Okulu bitirince ne olacaksın' dedi bana Hemşire dedim Oda 'Güzel meslek ama bence sen hakim ol ismine çok yakışır' dedi Ben kadından hakim olmaz ki dedim Kaşlarını çattı, 'Sen istedikten sonra olur Senden söz istiyorum hakim olacaksın' dedi Mustafa Kemal emretmiş ne denir? Söz verdim ve Hakim oldum'Aydın Sökeliyim Babam orada pamuk ekerdi Annem ev hanımıydı Sonra Kurtuluş Savaşı oldu Babam savaşa gitti Söke işgal oldu Biz dağlara kaçtık annemle Saklandık dağ köylerinde Savaş bitince Söke'ye döndük Allah'a Şükür Babam'da sağ salim döndü savaştan Liseye Aydın'a gönderdi babam Orada Atatürk'le karşılaştım Sözümü tutmak için İstanbul'a gittim Hukuk fakültesine girdim Orada rahmetli eşimle karşılaştım O Harbiye'de okuyordu Mezun oldu, evlendik'Bir kızım bir oğlum var' 'Oğlum dışişlerinde çalışıyordu 1978'de Fransa'da Ermeniler öldürdüler'O da babası gibi şehit oldu Kızım çocuklarıyla İzmit'te yaşıyordu Öğretmendi 1999 depreminde hepsi vefat etti'
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com