![]() |
Boraltan Köprüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boraltan Köprüsü“Bizi siz öldürün ![]() Yakışmaz Türklüğe ![]() ![]() Vahşete göz yumup silkmeyin omuz Bizi siz öldürün ![]() ![]() Azerbaycanlı şair Elmas Yıldırım ![]() ![]() ![]() Öğrendiğimde beni derinden etkileyen bu olayı; ilk defa değerli sanatçımız Esat KABAKLI’nın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl 1944… Türk kanının oluk oluk aktığı ve “Türk’üm” demenin suç ve “komünist rejime” hakaret sayıldığı günlerde yaşanıyor bahsedeceğim olay ![]() ![]() ![]() 1944 Türkiye’sinin durumu ise oldukça vahim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hani merhum Mehmet Akif İstiklal Marşımızda diyor ya: “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınır karakoluna sığınan hemen hemen hepsi Azerbaycan Üniversitelerinde görevli bu aydınların durumu hemen Ankara’ya aktarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ülkelerine iade edin! Sınır kara kolumuzda şaşkınlık had safhada ![]() ![]() - Ülkelerine iade edin! Karakol komutanı genç subay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boraltan Köprüsünün öbür ucunda bekleyen ![]() ![]() ![]() - Ne olur bizleri siz öldürün ![]() ![]() ![]() ![]() Ne çare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Karşıya geçenleri kurşuna diziyorlar ![]() Dedik ya merhamet fukarası ![]() - Kesin emir var ![]() ![]() Evet ![]() Çaresizlik içinde son bir kez daha askerlerin yüzüne bakan sığınmacılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkisi kadın 146 öz gardaşımız ![]() ![]() - Biz ölüme gidiyoruz ![]() Ölüme gülerek giden koç yiğitlere nispet edercesine bir haykırıştır bu! Askerlerimizin gözyaşları içinde teslim ediliyor soydaşlarımız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olayın vahametini “Dönek Kardaş” isimli şiirinde haykıran Azerbaycanlı şair ![]() ![]() “Türk; o Altayların dünkü eri mi? Yolunda can koydum ![]() ![]() Düştüğü ağlardan kurtulsun diye ![]() Serdim ayağına doğma yerimi… Kardaş armağanı ![]() ![]() Bana mükâfat mı giden kurbanlar? Ben diyorum ![]() ![]() Bir kaynaktan varlığımız ![]() ![]() Dilim dili ![]() ![]() ![]() Bir bayrakta ![]() ![]() ![]() Azerî ![]() ![]() ![]() Nerden doğdu bu imansız gayrılık?“ Yürek parçalayan Boraltan Köprüsü dramı ![]() ![]() ![]() ![]() Yüce Türk Milletinin ateşle imtihanı bugün de aynen sürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() İstiklal Mücadelemizde bizimle beraber kanlarını akıtıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karabağ’ıma giren cellâtları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Yakışmaz Türklüğe ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|