Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatih, küçük, mehmet, sultan, şehzade

Küçük Şehzade Fatih Sultan Mehmet

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küçük Şehzade Fatih Sultan Mehmet

Küçük şehzade Mehmet sınıfta hiç rahat durmaz, önünde oturan çocuklara kalem batırır, bağırır çağırır hocası Akşemseddin bir şey dediği zaman ?sen bana bişey diyemezsin ben padişahın oğluyum? diye tehdit ederdi

Akşemseddin artık bu durumdan rahatsız ama bir o kadar da çaresizdi Padişahın karşısına bu konu hakkında gitmekten haya ediyordu Padişaha çocuğunu şikayet etmek düşüncesi ona çok ağır geliyordu

Birgün artık herşeyi göze alıp padişahın huzuruna çıktı ve olanları ona sıkılarak anlattı Padişah durum karşısında bir müddet düşündü ve o müthiş planını Akşemseddin'in kulağına usulca açıkladı Aman ya Rabbi bu ne plandı, mümkün değildi bu planı uygulamak Akşemseddin plan konusundaki

rahatsızlığını padişaha ilettiyse de padişah onu dinlemedi ve bu iş olacak dedi

Ertesi gün yine ders ortamında Fatih Sultan Mehmet yaramazlık yapıyordu Akşemseddin'in uyarısına yine aynı tehdit cevabını verdiği sırada padişah ansızın kapıyı açıp içeri girdi

Bu olay karşısında Akşemseddin hiddetlenerek padişaha bağırdı ve bir tokat atarak, bu şekilde sınıfa giremeyeceğini izin istemesi gerektiğini söyleyerek derhal dışarı çıkmasını istedi Padişah mahçup bir şekilde boynunu bükerek özür diledi ve dışarı çıktı Olaylar karşısında Fatih Sultan Mehmet?in nutku tutulmuş ne yapacağını şaşırmıştı Güvendiği babası tokat yemişti Fatih Sultan Mehmet allak bullak olmuştu

Az sonra kapı vuruldu ve padişah mahçup bir şekilde içeri özür dileyerek girdi

Plan muhteşem işlemişti

O günden sonra Fatih Sultan Mehmet asla yaramazlık yapmadı Çünkü güvendiği dağlar kar yağmıştı artık

(Alıntı) -

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com