![]() |
Topkapı Sarayı'nın Altı Tarih Kaynıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Topkapı Sarayı'nın Altı Tarih KaynıyorSarayın birinci avlusunda yer alan gecekonduların atıklarıyla ''çöplük'' haline gelen mekanın ![]() ![]() ![]() Ayasofya ile Aya İrini arasında kalan tarihi saray ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özgümüş ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMALAR YAINLANMADI Bu tarihi yapıda ilk olarak 1940'lı yıllarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AYA İRİNİ İLE ORGANİK BAĞI VAR Kendilerinin çalışması sonucunda buranın ''Piskoposluk Sarayı'' olduğunun kesinleştiğini dikkat çeken Özgümüş ![]() ''Burası Sampson Hastanesi olarak biliniyordu ama öyle bir şey değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bahsedilen Sampson Hastanesi'nin ise Sur-u Sultani'nin dışında kalan bir yerde olduğunu tahmin ettiklerini belirten Özgümüş ![]() ![]() ![]() ![]() Piskoposluk Sarayı'ndaki kalıntıların da 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMANLI'DA ARSLAN HANE OLMUŞ Kazı Başkanı Özgümüş ![]() ![]() ![]() ![]() Surun dışında kalan bölümlerin bazı oteller tarafından restore edilerek korunduğunu ifade eden Özgümüş ![]() ''Ama sarayın birinci avlusunda kalan bu kısım (benim tahminlerime göre) saray binaları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özgümüş ![]() ![]() ''Sayın Bakan buranın görüntüsünden rahatsızdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SARAYIN ALTI ARTEMİS TAPINAĞI ![]() ![]() ![]() Buradaki tarihin Piskoposluk Sarayı'nın da ötesine geçtiğini düşündüklerini ifade eden Özgümüş ![]() ''Bu tapınağa aittir demiyorum ama eski Yunan dönemine ait sütun gövdesi ile Tunç çağına ait malzemeler de elimize geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|