![]() |
Türkler Hakkinda Söylenenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkler Hakkinda SöylenenlerTÜRKLER HAKKINDA SÖYLENENLER TÜRKLER SİZE DOKUNMADIKÇA SİZ DE ONLARA SAKIN DOKUNMAYIN Hz ![]() ![]() ![]() İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması ![]() kadını şereflendiren bir meziyet vardır ![]() ![]() ![]() mağlup edilemezler" Napoleon Bonaparte - Fransız İmparatoru "Türklerden bahsediyorum ![]() ![]() ![]() korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür ![]() bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur ![]() Tasso - İtalyan Şair "Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir ![]() ![]() William Martin "Irk ve millet olarak Türkler, bence geniş imparatorluklar içinde yaşayan kavimlerin en asili ve başta gelenedir ![]() ![]() Lamartine-Fransız Yazar, şair ve Devlet adamı ![]() "Poltava'da esir oluyordum ![]() ![]() tepemde cehennemler püsküren güneş ![]() ![]() ![]() beni parçalamak güneş beni eritmek istiyordu; yine kurtuldum ![]() ![]() ![]() istediğimi yapıyorum ![]() ![]() Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar ![]() asil, bu kadar nazik bir milletin arasında hür bir esir olarak yaşamak, bilsen ne kadar tatlı ![]() Demirbaş Şarl -İsveç Kralı (Ruslardan kaçıp Osmanlıya sığınmıştır) "Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar ![]() milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim ![]() ![]() ![]() Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler,şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar ![]() korkuyu seziyorum ![]() ![]() ![]() ![]() M ![]() "Seceat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur ![]() ![]() İbn-i Hassul Türk, asillerin asilidir ![]() ![]() Pierre Loti Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası vardır ![]() uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır ![]() Avrupa'nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başka türlü mümkün olamazdı ![]() Çarnayev(Rus Komutan) Silahlı milletin en canlı örneği Türklerdir ![]() katibinin kalem ve hatta kadınlarının etek tutuşunda silaha sarılmış bir pençe kıvraklığı vardır ![]() ![]() Moltke Türkler bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır ![]() La Martine Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır ![]() Towsend (İngiliz Komutan) Doğulu önderler, milletlerinin başından ayrılmayarak her hükümetin temeli olan şu iki kanunu hakkıyla yapıyorlar: iyi yola götürmek ve kötülüklerden korumak ![]() ![]() Auguste Comte Türk kadınlarının en büyük süsü Türk oluşlarıdır ![]() veya zümrüt takınmıyorlar, belki üzerlerinde taşıdıkları o taşları süslemiş ve kıymetlendirmiş oluyorlar ![]() ![]() Lady Mary Wortley Montagu Türk'ün güzel yüzünü, kuvvetli endamını, pırıltılı kostümünü, zarif tavırlarını, kibar gülüşünü, aslanca kükreyişini fırçayla göstermek mümkündür ![]() ![]() ![]() Decamps (fransız ressam) Türkler yaman binicidirler ![]() ![]() Câhiz (Arap Bilgini) Türklerin yürekleri temizdir ![]() ![]() Semame İbn-i Eşreş (Arap Bilgini) Türkler kahramandırlar ![]() ![]() ![]() Comenius (Çek Bilgini) Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir ![]() ![]() William Pitt (İngiliz Devlet Adamı) Türk, Heredot'tan, Tevrat'tan çok eski yüzyılların tanıdığı bir ulustur ![]() ![]() (Ünlü Tarihçi) Hammer Türkler kahramadırlar, dostlarına zarar vermezler ![]() eli bırakmaz, sözünden dönmez, iyi ve kötü günlerde dostundan ayrılmaz ![]() ![]() Comenius (Çek Bilgini) Türkler muhakkak ki Avrupa tarihinin ve yakın Asya tarihinin bildiği en halis efendi millettir ![]() Kayzerling Her Türk'ün bakışında silahın ruha verdiği güveni görmek mümkündür ![]() ![]() Molkte Kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan Türk'ün eli, yendiği insanların yarasını sarmakta da ustadır ![]() Lord Byron Türk korkmaz, korkutur ![]() ![]() Hangi işe el atarsa başarır ![]() Semame İbn-i Eşreş Türkçeyi öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu ![]() ![]() ![]() Gelland (Fransız Bilgini) Türk askeri cesurdur ![]() ![]() Albert Einstein Artık Türklerle savaşmam ![]() ![]() Andreas Phitiades Dünyada iki bilinmeyen vardır ![]() ![]() Albert Sorel Türk toplumunda kişisel nitelik ve değer dışında hiçbir şeye önem verilmez ![]() Baron Büsbek On ulusun, on yiğit adamının gücü tek bir kimsede toplansa yine bir Türk'e bedel olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Charles Mcfarlene Türk milleti ikibin yıldır profesyonel askerdir ![]() ![]() Donaldson Dünyanın hangi ordusuna sorarsanız sorun, Türk askerini karşısında düşünmenin hiç de kolay olmadığını veya olamayacağını size söyler ![]() Donaldson Türklerle dost ol ama düşman olma ![]() Gianni de Michelis Dünyada, Türklerden başka hiçbir ordu bu kadar süre ayakta duramaz ![]() Hamilton Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker yoktur ![]() Hamilton Türkler devlet yıkmakta ve devlet kurmakta birinci sınıf ustadır ![]() ![]() ![]() ![]() Hammer Çanakkale'de başarılı olamadık ![]() ![]() ![]() Sir Julien Corbet Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiçbir ulusta bulamazsınız ![]() ![]() Mulman Toplumsal düzenin Türkler arasında kurmuş olduğu ilişkilerin hepsinde temiz yüreklilik ve iyi niyet hakimdir ![]() oldukları işlemleri yapma ve yerine getirmeleri için başka ülkelerde olduğu gibi senetleşmeye yani yazılı belgeye ihtiyaçları yoktur ![]() övülmeye değer hallerinden biri de verdikleri söze genellikle sadık kalmaları ve karşılarındakini aldatmaktan, güveni suistimal etmekten çekinmeleridir ![]() Monradgea D'ohsson Kendi ulusuna karşı bu kadar dürüst ve cömert olan müslüman Türkler hangi mezhebe bağlı olursa olsun aynı dürüstlüğü yabancılara karşı da yapar ve yerine getirirler ![]() ![]() Monradgea D'ohsson Türk'ü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir ![]() ![]() ![]() Pierre Loti Türk'ün ahlaki seciyesi çocukluğunda aldığı iyilik telkinleriyle değil çevrelerinde fenalık görmemek suretiyle oluşur ![]() Thomas Thorsten "Türklerin ruhu yeniden parlayacak ve silah kullanmak için doğan bu kahraman milletin tarihi eski ışığını bulacaktır ![]() Feldmareşal von Moltke -Alman Genelkurmay Başkanı |
![]() |
![]() |
|