Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baba, bayraklı, çanakkale, geliboluda, hakkında, kimdir

Bayraklı Baba Çanakkale Geliboluda,Bayraklı Baba Kimdir,Bayraklı Baba Hakkında

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bayraklı Baba Çanakkale Geliboluda,Bayraklı Baba Kimdir,Bayraklı Baba Hakkında

Adak adayanlar Türk Bayrağı asıyor…

Adakta bulunanların dileği gerçekleştiğinde Türk Bayrağı astığı Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki ”Bayraklı Baba” türbesi, yoğun ilgi görüyor
Gelibolu Yarımadası’nda, Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı alanların ardından en çok ziyaretçi çeken bölge olarak bilinen Gelibolu Fener mevkisindeki Bayraklı Baba türbesi, özellikle hafta sonları Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor
Ziyaretçiler, Bayraklı Baba türbesine ilk kez geldiklerinde dua edip, ev sahibi olmak, evlenmek gibi çeşitli adaklarda bulunuyor Dileği gerçekleşenler ise daha sonra türbeye yeniden gelip, Türk Bayrağı asıyor

-BAYRAKLI BABA-

Asıl adı Karacabey olan Bayraklı Baba, efsaneye göre, Osmanlı ordusunda bayraktarlık yapmış biri
Savaş sırasında elinde sancağı ile düşman tarafından çevresi sarılan Karacabey’in, kaçacak hiçbir yeri olmayınca, tutsak veya şehit düşeceğini anlayınca sancağın düşman eline geçmemesi için sancağı küçük parçalara ayırarak yuttuğu rivayet ediliyor
Tek çıkar yolun, şehit düşmek olduğunu anlayan Karacabey, ”Ya Allah” diyerek düşmanın üzerine saldırır ve vurularak yere düşer, ancak ölmez Kısa bir süre sonra durum Türk askerlerinin lehine döner ve arkadaşları tarafından ağır yaralı olarak kurtarılır
Kısa süre sonra iyileşen Karacabey’e arkadaşları ve komutanları sancağı ne yaptığını sorarlar Karacabey, düşmana vermemek için parçalara ayırarak yuttuğunu söyler Fakat tüm dürüstlüğüne rağmen, buna kimseyi inandıramaz Durumdan rahatsız olan Karacabey, yalan söylemediğini ispatlamak için, belindeki palayı midesinin üzerine bastırarak aşağıya doğru keser Midesinde bulunan sancak parçaları dışarı çıkar Karacabey’in son sözleri ise ”Vatan sağ olsun Benim mezarımdan hiçbir zaman Türk bayrağını eksik etmeyin, sonsuza dek mezarımın başında dalgalansın” olur

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com