11-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Padisah Analari Ve 600 Yil Bizi Yöneten Devsirmele
Binlerce Osmanli tarihi yazildi simdiye kadar yüzlercesi de Bati ve Dogu dünyasinda yazildi Ne var ki, bunlarin icinde yalniz birkaci ; gerceklerin pek azina söyle bir deginip gecti Hicbiri, Osmanogullari`nin ve meydana getirdikleri hanedänin soykökenine, kurduklari devletin akil durduran, bir benzeri görülmedik carpik düzenine deginmedi Anodulu`da kurulmus Türk devletlerini tek tek ortadan kaldirarak tutsak aldiklari milyonlarca Türk´ü yüzyillar boyu yagma ve talan savaslarina sürüp onlarin kanlari ve canlari karsiliginda culcadirdan mermer saraylara kavustuklarini aciklamadiklari gibi özellikle " Fatih " diye anilan 2 Mehmet`in baslattigi Türk düsmanliginin 477 yil sürdürüldügünü aciklayan olmadi Türk soyundan gelen tek bir kisinin bile 477 yil süresince , devlet yönetiminde yer almasina izin verilmedigi aciklanmadi Batana dek devlet yönetiminin satin alinmis, tutsak edilmis dönme ve devsirme Hristiyanlardan olustugunu hep gizlediler Onlari yalniz övdüler , yücelttiler Essiz birer kahraman, benzersiz bilge kisiler olarak nitelediler Özellikle, gercekleri yansitmamakta direnen okul kitaplari ile Türk insanini kandirdilar Ben bu belgeselde, simdiye kadar gizlenen gercekleri apacik yazdim bir türk yazar olarak ulusal görevimi yerine getirdigime inaniyor ve Atatürk´ün ölümsüz ruhuna adiyorum "
Kanuni Sultan Süleyman`in annesi : Leh Yahudisi Helga
2 Selim`in annesi: Rus kizi Roksalan
3 Murat´in annesi : Yahudi Rasel
3 Mehmet`in annesi : Venedikli Bafo
1 Ahmet`in annesi : Yunanli Helen
1 Mustafa`nin annesi : Ispanyol Violetta
2 Osman`in annesi : Evdoksiya
Evet liste böylece uzayip gidiyor yazar, giriste kitabinin belgelere dayandigini ve icindeki bazi konularin simdiye kadar aciklanmadigini yaziyor Katilir , ya da katilmazsiniz Ama Osmanli dönemini bir de farkli gözden okumak ilginc olabilir
|
|
|