Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arabi, haber, muhiyiddin, selimi, sultan, vefatından, vermişti, yavuz, önce

Muhiyiddin Arabi Vefatından Önce Yavuz Sultan Selimi Haber Vermişti

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhiyiddin Arabi Vefatından Önce Yavuz Sultan Selimi Haber Vermişti

Yaşamı sırasında yoğun eleştirilere maruz kalan Muhiddin Arabi vefatından kısa bir süre önce şöyle bir kehanette bulunmuştu: Sin, Şın'a gelince, Muhiddin'in kabri ortaya çıkar Sizin taptığınız, benim ayaklarımın altındadır Bu sözleri dinleyenler hiç bir şey anlamadılar Bu sözlerden kısa bir süre sonra 78 yaşında Şam'da vefat etti

Ona düşman olanlar, mezarının üzerini çöplerle doldurdular Aradan yıllar geçti Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim Han Şam'a geldi Kabrini buldurup üzerindeki çöplerden temizletti Üzerine bir türbe yaptırdı Muhiddin Arabi'nin ölmeden önce sizin taptığınız benim ayağımın altındadır dediği yeri kazdırdı Kazılan yerden l küp altın çıktı Böylelikle Muhiddin Arabi'nin "siz Allahü Teala'ya değil de paraya tapıyorsunuz" dediği anlaşıldı "Sin, Şın'a gelince" sözünün de ne anlama geldiği böylelikle ortaya çıkmış oluyordu Muhiddin Arabi Arapça olarak Sin harfiyle Selim'i; Sın harfiyle ise Şam'ı ifade etmişti Kehanetinin tüm ayrıntıları böylelikle ortaya çıkmış oluyordu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com