Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevaplar, tarihten, unutulmaz

Tarihten Unutulmaz Cevaplar...

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihten Unutulmaz Cevaplar...

Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi:
- Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamayabaşlayınca, Sokrat:
- Ne yani, demiş Birde haklı yere mi öldürülseydim!

Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış vefelsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokaktazenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamlakarşılaşır İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildirMağrur zengin, hor gördüğü filozofa: "Ben bir serserinin önünden kenaraçekilmem" der Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:
- Ben çekilirim!!Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu şiirleriincelemesi içinSheaksper'a gönderdiğinde, ünlü yazarın cevabı şu olur:
- Dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın,sadece şemsiye yapınMeşhur bir filozofa:
- Servet ayaklarınızın altında olduğu halde nedenbu kadar fakirsiniz, diye sorulduğunda:
- Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş

Dostlarında biri, Fransız kralı 15 Lui' ye:
- Majesteleri, demiş Akıl vergisi almayı hiçdüşündünüz mü? Hiçkimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre, herkes böylebir vergiyi seve seve öderKral, alaylı alaylı gülerek:
- Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermişBu buluşunuza karşılık,sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum

Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' yehasımlarından biri:
- Efendim, demiş Kulaklarınız, bir insan içinbiraz büyük değil mi?Galile:
- Doğru, demiş Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama,seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı?

Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon' un birmuharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek:
- Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesinizaptetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon:
- Evet, demiş Onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım

Bir toplantıda bir genç M Akif küçük düşürmek için:
- Affedersiniz, siz veteriner misiniz? demiş MAkif hiç istifini bozmadan şu cevabı vermiş:
- Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?

İdam edilmek üzere olan bir mahkuma:
- Diyeceğin bir şey var mı? diye sorduklarında:
- Bu bana iyi bir ders oldu!!

Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibisefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış Bir sefer hazırlığında,vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:
- Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuşVezir:
- Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış:
- Bende bilirim

Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla:
- 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, derAlparslan hiç önemsemeyerek şöyle der:
-Bizde onlara yaklaşıyoruz

Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanır mısınız?
Filozof: Evet, yoksa sevmediğim insanlarıABD Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluşarısını neyle açıklardımKendini akıllı sanan herkes aptaldır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com