![]() |
Tarihten Unutulmaz Cevaplar... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihten Unutulmaz Cevaplar...Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi: - Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamayabaşlayınca, Sokrat: - Ne yani, demiş ![]() Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış vefelsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokaktazenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamlakarşılaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ben çekilirim!!Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu şiirleriincelemesi içinSheaksper'a gönderdiğinde, ünlü yazarın cevabı şu olur: - Dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın,sadece şemsiye yapın ![]() ![]() - Servet ayaklarınızın altında olduğu halde nedenbu kadar fakirsiniz, diye sorulduğunda: - Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş ![]() Dostlarında biri, Fransız kralı 15 ![]() - Majesteleri, demiş ![]() ![]() - Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş ![]() ![]() Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' yehasımlarından biri: - Efendim, demiş ![]() - Doğru, demiş ![]() Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon' un birmuharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: - Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesinizaptetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon: - Evet, demiş ![]() ![]() Bir toplantıda bir genç M ![]() - Affedersiniz, siz veteriner misiniz? demiş ![]() ![]() - Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu? İdam edilmek üzere olan bir mahkuma: - Diyeceğin bir şey var mı? diye sorduklarında: - Bu bana iyi bir ders oldu!! Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibisefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış ![]() - Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş ![]() - Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: - Bende bilirim ![]() Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: - 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der ![]() -Bizde onlara yaklaşıyoruz ![]() Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanır mısınız? Filozof: Evet, yoksa sevmediğim insanlarıABD Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluşarısını neyle açıklardım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|