Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
araştir…, iyi, tarihçi, tarihi

Tarihçi ! Tarihi İyi Araştir…

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihçi ! Tarihi İyi Araştir…

TARİHÇİ ! TARİHİ İYİ ARAŞTIR…
Türk tarihi diye ilkokullardan beri okuduk

Atalarımızın Orta Asya'dan geldiğini, Alparslan'ı, Anadolu Beyliklerini, Osmanlı İmparatorluğu ile büyük Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini

Peki bu Atalarımız Orta Asya'dan gelmişti de, gelmeden önce ne yaparlardı ?,
Hangi medeniyetleri kurmuşlardı, boylarının ve kurdukları devletlerin tarihi ne idi?, ORHUN VADİSİ ve ANITLARI nerede?,

Yarışmalarda zaman zaman 100 puanlık soru der sorarlar, bu sorularda öyle 100 puanlık soru işte

Muhakkak bilen birçok tarihçimiz var, ProfOsman Turan'ın TÜRK CİHAN HAKİMİYETİ MEFKURESİ'ni okuyanlar şanslı, Hunluların, Göktürklerin ve diğer Türk boylarının yaşamlarını, ideallerini ve Dünya görüşlerini anlatan çok önemli bir araştırma kitabı idi

Bizim tarihimizi Çin kaynaklarından, Taraflı İngiliz tarihçilerden ve geçmişte Cengiz Han kompleksi taşıyan Araplardan öğrenmeye çalışanlara, öğrendiklerine inanarak inandırmaya çalışanlara söylenecek sözü, siz bulup söyleyin

Nasıl HAZIR VATAN bulduysak, bol kepçe tüketiyorsak, tarihi hazır bulanlara ve tüketip tükettirmeye çalışanlara, son yıllarda belgeler çarpmaya başladı

40 yıldır başta Orta Asya'daki Türk cumhuriyetlerinde ve Dünyanın değişik yörelerinde Eski Türk anıt ve yazıtlarını okuyan Kazım Mirşan ve yıllardır araştırma yapan Antalya da görevli doktor Cengiz Saltaoğlu'nun okumalarını ilgili Türkler olarak ibretle takip ediyoruz

Tavsiyem, Helen tarihini ve kültürünü araştırmaya merak salmış sözde Türk'üm diyenlerin, önce Türk tarihi ve kültürü ile ilgilenip, gelecek nesillere iyi bir miras bırakmaları

Para ve lüks yaşam sürdürme adına, Osmanlı imparatorluğunun son yıllarında olduğu gibi, Türkiye ve Türklük rahatsızlığı olanların faaliyetlerine ve dışarıdan destekli bu kültür emperyalizmine dur demeyi, bütün milli çizgide savaşanların görev bilmesi gerekir

Atatürk'ün "Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir" sözünü bilhassa ATATÜRKÇÜLERİN de sahiplenmesi talebimdir

Hoşça kalın Türkçe kalın

Yazar Cengiz Savaşeri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com