![]() |
Çılgın Bir Türk ''Yüzbaşı Faruk '' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çılgın Bir Türk ''Yüzbaşı Faruk ''İstanbul hükümetinin harbiye nazırı Ziya paşa her zamanki yumuşaklığı ile, “Beyler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı atlas döşeli büyük oda, nezaretin ileri gelen subayları ile doluydu ![]() ![]() “Emrettiğiniz yüzbaşı geldi efendim ![]() “İçeri al ![]() Nazır subaylara bilgi verdi : “Az önce sözünü ettiğim talihsiz olayın faili ![]() Yüzbaşı bekletmeden içeri girdi, kaygılı bakışlarla kendisini izleyen subayların arasında hızla ilerleyerek nazırın masası önünde durdu, selam verdi : “Yüzbaşı Faruk, İstanbul ![]() ![]() Uzun boylu, kumral, yakışıklı, biraz bıçkın havalı bir subaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Evet efendim, doğru ![]() Nazır, dürüst subaya babacanca yol gösterdi : “Herhalde görmediğin için selamlamadın, değil mi çocuğum?” “Hayır efendim, gördüm ![]() Nazırın canı sıkıldı : “Niye selamlamadın öyleyse? Selamlamanız için emir verilmişti ![]() “Rütbesi benden küçük olduğu için selamlamadım paşam ![]() Ziya paşa derin bir kederle ellerini açtı : “Askerlik töresi mi kaldı a yavrum? Adamlar galibiyet haklarını kullanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başıyla çıkması için izin verdi ![]() “Paşam, bir de beni dinlemenizi rica ediyorum ![]() Nazır bıkkınlıkla, “Söyle bakalım” dedi ![]() “Balkan savaşı’nda teğmendim, Çanakkale’de üsteğmen , Suriye cephesinde yüzbaşı oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harbiye nazırı bozuldu : “Anlamadın galiba ![]() ![]() Yüzbaşı sükunetle, “Anladım efendim” dedi, apoletlerini (Rütbelerini) bir hamlede söküp nazırın masasına bıraktı : “Artık emrinizi dinlemek zorunda değilim!” Selam vermeden dönüp kapıya yürüdü ![]() ![]() ![]() Gözleri dolarak, Faruk yüzbaşıya selam durdular… |
![]() |
![]() |
|