Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
destanı, hasan, ulubatlı

Ulubatlı Hasan Destanı

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ulubatlı Hasan Destanı

Ulubatlı Hasan Destanı

29 Mayıs 1453 günü,sabaha karşı Bizans surlarına yönelen Türk topları arda arda patlıyor,her patlayış koca duvarlarda gedikler açarken "Allah Allah" sesleri yeri göğü inletiyordu21 yaşındaki genç padişah "ya Bizans beni alır ya ben Bizans'ı alırım"demişti ve artık bu köhne Bizans İmparatorluğu yıkılmalıydı
Bu arada Türk askerlerinin kalbi bir başka ulvi heyacanla çarpıyordu:Surlara bir an önce çıkıp bayrağı dalgalandırmak!Derken,Eğrikapı yönündeki surların üstünde bir sancak dalgalanıyor
Bu;üç hilalli,kelime-i tevhidli Türk Sancağı!Ve yağmur gibi yağan oklara rağmen elindeki sancağı yere düşürmeyen o yiğit insan,Ulubatlı Hasan!
Burçlara dikilen sancak Türk askerini gayrete getirirken Bizanslılar neye uğradıklarını şaşırıyorlardıSon bir gayretle,sanki bütün oklarını Ulubatlı Hasan'a doğru yönelttilerOklar yetmedi,mancıklarla taş fırlattılarO yiğit insan,Ulubatlı Hasan aldığı yaralarla üstüne yığılıp kaldıGözleri az önce diktiği sancağa kilitlenmiş gibiydiOnun dalgalanışını tebessümle seyretti ve oracıkta şehit düştü
Ancak o burçlarda dalgalanan bir sancak olmuştu ve sonsuza kadar kutlu fethin sembolü olarak anılacaktı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com