Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserleri, gris, hayatı, juan, kimdir

Juan Gris Kimdir Hayatı Eserleri

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Juan Gris Kimdir Hayatı Eserleri

juan gris biografia

Juan Gris 1887 - 1927 tarihleri arasında yaşamış İspanyol ressam ve heykeltraş sanatçısıdırJuan Gris önce Madrid'de Zanaat ve Sanayi okulunda öğrenimini gördü Daha sonra ressam olarak 1906‘da Paris‘te Assiet te Au Beurre ve Chavari dergilerinde desenler yayınladı Juan Gris 1911 yılını Braque, Picasso, Manolo ile birlikte Ceret‘de geçirdi

juan gris hayatı ve eserleri

Ünlü ressam Juan Gris hayatı Fransa'da geçirmiş ve eserleri Kübizm çizgisindedir Yalın ve ciddi bir sanat anlayışı içinde ilk kübist tablolarını yaptı Paris Art Modern müzesinde eserleri vardır

juan gris kim

Max Jacob, Raymond Radiguet, Armand Salacrou‘nun çeşitli eserlerine litografi veya ofort resimler yaptı1924 yılında Diaghilev yönetimindeki rus balesinin Çoban Kızının Baştan Çıkışı, Güvercin, eksik kalmış bir eğitim adlı eserlerinin dekorlarını ve kostümlerini hazırladı

Juan Gris resimleri eserleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com