Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afyoncu, erhan, hayatı, kimdir

Erhan Afyoncu Kimdir Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erhan Afyoncu Kimdir Hayatı

Erhan Afyoncu Muhteşem Yüzyıl dizisinin ilk sezonunda tarih danışmanılığı yapmıştırAtatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Mümtazer Türköne nin yerine Erhan Afyoncu seçilmesiyle gündemdeki isimlerden biri oldu

Erhan afyoncu kimdir hakkında bilgi ve Erhan Afyoncu kitapları

Tarihçi, akademisyen ve yazar DoçDrErhan Afyoncu 1967 yılı Tokat doğumludurErhan Afyoncu İlk ve ortaöğrenimini yine Tokat'ta gördü Liseyi bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümüne başladı Ordan da Mezun olduktan 1 yıl sonra aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı

1997 yılında doktora yapan Erhan Afyoncu, 2000 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında ise doçentliğe yükseldi

2001 yılında da Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne geçiş yaptıErhan Afyoncu Bugün gazetesinde Çarşamba ve Pazar günleri köşe yazıları yazmaktadır

11 Nisan 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmiştir

Erhan Afyoncu'nun Eserleri[*] Das Osmanische Reich: Unverhüllt, Yeditepe Yayınevi[*] Kıbrıs Meselesi, Tarih Ve Tabiat Vakfı Yayınları (TATAV) - Ali Ahmetbeyoğlu, Erhan Afyoncu[*] Ermeni Meselesi Üzerine Araştırmalar, Tarih Ve Tabiat Vakfı Yayınları (TATAV) [*] Osmanlı'nın Hayaleti, Yeditepe Yayınevi[*] Ottoman Empire Unveiled, Yeditepe Yayınevi[*] Sorularla Osmanlı İmparatorluğu, Kırmızı Yayınları[*] Sorularla Osmanlı İmparatorluğu, 6 Cilt, Yeditepe Yayınevi[*] Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi, Yeditepe Yayınevi[*] Diaspora'da Ermeni Kimliği Paris ve Halep Örnekleri, Yeditepe Yayınları, Hüseyin Çakıllıkoyak; Editör: Erhan Afyoncu[*] Ermeni Meselesi Üzerine Araştırmalar, Tatav Yayınları[*] Fatih ve Fetih Albümü, Tatav Yayınları[*] Tanzimat Öncesi Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi, Yeditepe Yayınları[*] XVII ve XVIII yüzyıllarda Danişmendli Türkmenleri, Yeditepe Yayınları, Tufan Gündüz; Editör: Erhan Afyoncu[*] Özü'den Tuna'ya Kazaklar - 1, Yeditepe Yayınları, Yücel Öztürk; Editör: Erhan Afyoncu[*] Osmanlı İmparatorluğu'nda Askeri İsyanlar ve Darbeler, Erhan Afyoncu-Uğur Demir-Ahmet Önal, Yeditepe Yayınevi, İstanbul 2010[*] Truvanın İntikamı, Yeditepe Yayınevi, İstanbul 2009,[*] Yavuz’un Küpesi , Yeditepe Yayınevi ,Erhan Afyoncu , 2010,[*] Muhteşem Süleyman, Yeditepe Yayınevi, İstanbul 2011 kaynak: vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com